Thursday, July 14, 2011

Greu de gasit

Beneficiind de multa publicitate in ultimul timp, e normal ca multa lume sa fie interesata de revistele Meki. Asta este partea buna, partea rea e aia in care parintii doritori manati de niste copii, poate chiar mai patimasi, nu reusesc sa gaseasca aceasta revista la chioscurile de ziare.
Pe siteul Meki.ro este mentionat faptul ca Media Kinder distribuie aceste reviste in toate judetele tarii, insa parerea mea, de mama greu incercata, e ca ar trebui facut un formular de contact, in care toti doritorii sa spuna unde ar dori sa gaseasca aceste reviste.
Desigur ca o solutie pentru mine ar fi sa platesc abonamentul de 1,5 euro pe luna si sa am, ca bonus si acces total la intregul continut al sitelui Meki.ro, insa ce te faci cu piciul meu care se plictiseste de ceva nou, mai repede decat l-a dorit. Se zice ca toti copiii sunt asa, insa al meu parca e mai cu mot.
Concluzie: astept Meki la toate chioscurile de ziare.

Revista Meki

Cu siguranta ca inca nu ati auzit de revistele Meki si la fel de sigur ca o sa auziti de ele din ce in ce mai des. Revista Meki se adreseaza copiilor fiind o colectie de bezni desenate, la care se adauga o serie de articole, in marea lor majoritate de cultura generala.
Pe langa revista Meki clasica, ce se adreseaza copiilor peste 8 ani, exista si Meki Junior, o revista cu o alta compilatie de benzi desenate si articole pentru cei mici.
Pentru a avea doar una din ele trebuie sa scoateti din buzunar, echivalentul in lei a 1,5 euro, iar daca le doriti pe amandoua trebuie sa cheltuiti echivalentul in lei a 2,5 euro. In ambele cazuri, aceste abonamente va asigura acces total la intregul continut al siteului Meki.ro.
Desi de curand lansat, Meki.ro are un succes neasteptat de mare, atat in randul copiilor, dar si in randul parintilor, numarul mare de jocuri comune facand acest site indispensabil pentru orice parinte care se respecta.

Meki.ro - Home Page-ul celor mici

Am vazut ca marea majoritate a oamenilor au Home Page-ul setat pe Google, cel mai mare motor de cautare, din lumea Internetului. La fel, sunt sigur ca picii nostri si-ar seta cu drag pagina browserului lor pe Meki.ro
E si simplu de inteles de ce ar face asta. Siteul ofera sute de pagini de benzi desenate, lookul este placut, cu colori vii menite sa ii atraga pe cei mici, jocuri individuale si in grup, articole despre animale, masini, destinatii turistice si cate inca.
Probabil ca cei mici nu sunt interesati de faptul ca ei pot avea revistele Meki si in format de hartie. Acesti copii au in genele lor calculatorul si Internetul si ar face orice pentru cateva minute in fata monitorului. Nu e bine si eu nu incurajez acest lucru, insa un copil ce creste astazi fara calculator, poate fi neadaptatul si somerul de maine.
Asa ca, lasati - pe cei mici sa navigheze macar 30 de minute pe Meki.ro, un site cu un continut prietenos pentru toti cei mici.

Scrie pentru Meki

Siteul Meki.ro are de toate pentru cei mici, incepand cu nenumaratele pagini cu benzi desenate, cu fel de fel de eroi supranaturali sau simpli baieti si fete, continuand cu multe jocuri ce pot fi jucate, ori individual, ori in grup si pana la seria de articole dedicate atat copiilor, cat si adultilor.
Chiar daca accesul la intregul continut al siteului este taxat cu  euro pe luna, acesti bani sunt totalmente justificati de calitatea siteului. mai mult, parintii pot avea plati 2,5 euro pe luna si in schimbul lor sa primeasca revistele Meki si Meki Junior acasa, si sa aiba acces total la siteul Meki.ro.
Totusi as avea o propunere pentru cei de la Meki.ro: sa aiba o sectiune in care cei mici sa poata sa scrie articole, poezii, recenzii sau ce doresc ei. Pana la urma doar lasandu-i pe cei mici sa si exprime in voie, imaginatia, ne putem astepta ca ei sa fie marii scriitori si poeti de maine.

Jocul in viata celor mici

Pana la urma ce inseamna jocul pentru cei mici? Parerea mea e ca inseamna totul si fara el, copiii nu s-ar dezvolta cum trebuie.
Din pacate in ziua de azi, copiii abandoneaza jocurile in grup pentru a sta ore in sir in fata calculatorului sau pentru a privi desene animate. Si aceste activitati sunt importante pentru un copil, insa trebuie facute sub atenta supraveghere a unui adult si pentru perioade relativ scurte de timp.
Unul din putinele siteuri ce nu necesita supravegherea unui adult este Meki.ro, site special conceput pentru cei mici, cu un continut adecvat pentru ei, atat pentru o buna dezvoltare psihologica, cat si intelectuala.
Accesul pe Meki.ro se face contracost, 1 euro pe luna, banii fiind incasati de organizatia non profit Media Kinder, ce ii foloseste mai departe pentru a ajutora alti copii, aflati in mare nevoie.

Clasa mica

Toti am fost odata copii si daca stam putin sa ne aducem aminte vom revedea acele momente frumoase ce ne-au facut copilaria frumoasa. Tot asa ne vom aduce aminte si de momentele cand am fi vrut mai multe de la cei din jur, in special de la parintii nostri, insa nimeni nu a fost sa ne asculte.
Meki.ro, desi este o revista online de benzi desenate in principal, ea poate fi considerata ca un liant intre cei mici si parinti. Cu un continut extrem de variat, pornind de la nenumaratele benzi colorate si pana la jocurile interactive, ce pot fi jucate ori individual, ori in grup.
Accesul pe siteul Meki.ro se face contracost, pentru 12 euro pe an aveti acces la intregul continut al siteului, ce contine si o sectiune speciala, doar pentru parinti.
Actualmente cei de la Media Kinder, proprietarii siteului organizeaza o serie de tombole, cu premii in abonamente, pe toata perioada a anului.

Marea lume virtuala a celor mici

Cei mici au lumea lor, in care realitatea poate capata diverse forme. E greu pentru un adult sa inteleaga in totalitate un copil, de aceea e bine ca acolo unde nu ii intelegem sa ii lasam in pace si sa nu le cenzuram prea mult actiunile.
Este esential pentru ca un copil sa aiba un mediu al lui, unde sa se simta in largul sau, sa se poata juca in voie, fara restrictii de vreun fel. Greu de crezut ca in marea lume virtuala a Internetului se poate gasi un spatiu mai bun pentru cei mici decat Meki.ro.
Incercarea celor de Media Kinder pare a da roade, deoarece revistele Meki.ro sunt extrem de apreciate pe piata mass media romaneasca.
Ramane de vazut daca Meki.ro va reusi sa se impuna ca un lider de piata.