Thursday, July 21, 2011

Nenea cu barba

Se pare ca interpretarea grafica idilica a lui Stefan cel Mare, a fost aleasa de cei de la Meki.ro drept purtator de cuvant. Astfel orice copil care intra pe siteul Meki.ro, cea mai noua si mai populara revista de benzi desenate, are ocazia de a-l vedea pe cel mai mare domnitor al Moldovei, si de a-l asculta spunandu le tuturor prietenilor de cel mai cool site de pe net.
Meki.ro incearca astfel sa vina cu un aer proaspat in peisajul mass mediei romanesti. Accesul pe site se face contracost: 1 Euro pe luna, insa sunt si multe sectiuni gratuite pentru a va convinge de complexitatea si calitatea siteului.
Pentru cei de generatie old school exista si revista Meki in format clasic de hartie. Aceasta va costa 1,5 euro pe luna, la care se adauga taxele postale. Iar pentru cei ce vor si mai mult, exista si abonamentul Extra ce va ofera, in schimbul a 2,5 euro, accesul la siteul Meki.ro, revista Meki pe hartie, dar si revista Meki Junior, pentru piciul din casa dumneavoastra.

Micul meu sofer

Ma uit la piciul meu si nu pot decat sa ma minunez de dragostea lui pentru masini si motociclete. Trebuie sa fie localizata pe undeva prin genele sotului meu, deoarece eu consider masina doar un mijloc de transport, ce te duce din punctul A in punctul B.
E de remarcat si abilitatea cu care manevreaza masinuta electrica primita la cea de a treia aniversare a sa. Practic orice tine de masini il atrage si il pasioneaza.
La fel si cu siteul Meki.ro; cea mai interesanta sectiune pentru el a fost cea dedicata Masinariilor, iar articolul despre Cel mai mare excavator din lume a avut un succes nebun, fiind citit si rascitit de nenumarate ori.
Probabil ca si cei de la Meki.ro au suficienta experienta pentru a sti ce ii atrage pe cei mici si articolele sunt create in asa fel incat sa ii incite pe cei mici sa petreaca cat mai mult timp pe site.

Micii ingineri

Exista traditia romaneasca, si poate nu numai, ca la implinirea varstei de 1 an celor mici sa li se "taie motul". Tot in cadrul aceleiasi ceremonii, micutul este pus sa aleaga diverse obiecte de pe o tava, spunandu se ca aceste 3 obiecte ii vor influenta viata de acum incolo.
La fel exista certitudinea ca o pasiune dezvoltata de mici copii, ii poate determina pe acestia sa urmeze un drum in acea profesie. Pe acest lucru se pare ca se bazeaza si cei de la Meki.ro, cea mai noua revista de benzi desenate pentru copii. Ei propun celor mici, pasionati de constructii, o serie de articole dedicate megastructurilor ridicate de om.
Se stie ca cei mici pot fi uneori destul de greu impresionati, asa ca Meki.ro a scos la bataie artileria grea, prezentand zgarie nori, viaducte de sute de metri si roller coastere record. Sunt sigura ca micii nostri cititori vor ramane cu gura cascata in fata acestor adevarate minunatii ale tehnicii umane.

Fii la moda!

Multa vreme am considerat acei parinti ce si imbraca copiii de mici in costum sau fel de fel de rochite sofisticate, drept snobi. Este evident ca orice parinte doreste sa isi vada copilul cat mai frumos imbract si cat mai aratos, insa un copil trebuie sa ramana copil si prin stilul si hainele folosite.
Copiii dezvolta si arata inca de mici o puternica personalitate si dupa varsta de 3 ani ne putem astepta ca ei sa ne indice cu ce doresc sa se imbrace, fie din cauza ca au haine cu animalute si masinute preferate, fie din cauza unor culori favorite.
Meki.ro ne propune o intreaga sectiune de articole despre moda celor mici si cum acestia pot invata de mici, regulile scrise si nescrise ale imbracatului cu gust. Aceasta sectiune este doar una din numeroasele atractii oferite de Meki.ro pentru cei mici.

Istoria ne invata

Este o vorba celebra care spune ca "Istoria se repeta" si in mare parte este adevarata. Greu de crezut ca sunt oameni care isi pot permite sa ignore total trecutul, deoarece traind numai in prezent sau pentru viitor, un om isi poate pierde identitatea umana si traditiile si poate ajunge un animal domestic.
Revista Meki ne prezinta o serie de articole despre istorie, unde cei mici pot gasi detalii despre cele mai mari victorii ale predecesorilor nostri. Domnitori ca Mircea cel Batran sau Stefan cel Mare au aici, un loc asigurat, prin faptele de glorie ce au ramas si au dainuit peste veacuri si se amplifica astazi prin diverse ecranizari pentru marele ecran.
Meki.ro incearca astfel sa fie mai mult decat o simpla revista online de benzi desenate pentru cei mici si propune celor mici si o sectiune de cultura generala. Aici, ei pot sa invete multe lucruri noi, din domenii variate ale stiintei, si chiar au oportunitatea sa si le verifice prin "Fisele de lucru", propuse de cei de la Meki.ro.

La sport!

Aceasta propozitie imperativa ar trebui sa se transforme intr un adevarat slogan prezent in toate gradinitele si scolile din tara. Adevarul este ca sportul este o activitate ce trebuie facuta obligatorie prin lege, pentru a evita sa crestem generatii de copii obezi si bolnaviciosi.
De importanta acestui lucru sunt constienti si cei de la Meki.ro, cea mai populara revista de benzi desenate, ei dedicand o sectiune speciala articolelor despre diverse sporturi. Pe Meki.ro sunt prezentate si sporturi de echipa ca polo, rugby , dar si sporturi individuale gen snowbording sau parkour.
Este important pentru copiii nostri sa stie ca exista o multitudine de sporturi din care pot alege si este imposibil sa nu si gaseasca unul pe gustul lor. Fie ca e vorba de sporturi de echipa, gen: fotbal, rugby (nu as recomanda), polo sau handbal, fie ca e vorba de cele individuale, gen tenis de camp sau scrima, ei trebuie sa inteleaga ca sportul reprezinta una din cele mai sanatoase si frumoase metode de a reusi in viata.

Filmoteca celor mici

Cum sa stii ce filme sunt recomandate pentru cel mic? Simplu, intri pe Meki.ro,  deschizi sectiunea articole unde veri gasi subsectiunea Film, unde cele mai populare filme pentru copii sunt descrise cu lux de amanunte, in asa fel incat cei mici de abia asteapta sa vada aceste benzi animate.
Asa este si filmul Madagascar 2, o poveste epica cu animalele salbatice scapate de la gradina zoologica din New York ce odata ajunse acasa isi doresc cu orice pret sa se intoarca in marele oras si la viata tumultoasa de acolo.
Meki.ro mai ofera si alte atractii pentru cei mici, ei avand de ales intre a naviga printre zeci de pagini de benzi desenate, jocuri interactive, dar si sectiuni speciale in limba engleza pentru cei mai dotati pici.
Este necesar ca parintii sa inteleaga ca orice copil incearca sa si imite cat mai bine pe cel ce i-a dat viata, de aceea ei vor sa faca tot ceea ce facem si noi, asta incluzand si vizionarea de filme. Poate si de aceea e bine ca adultii sa aiba o filmoteca separata pentru cei mici, stiind cat de usor se poate zdruncina psihicul lor, cu scene nepotrivite varstei.

Castigi daca esti Ultimul

Iata o fraza demna de Hemingway si de a sa carte "Castigatorul nu ia nimic". Cum poti sa fii ultimul si totusi sa castigi? E simplu, Meki.ro ne invata jocul "Bicicleta" un joc pentru cei mici, in care acestia au de strabatut o distanta prestabilita si trebuie sa mearga cat mai incet, fara a cadea sau a pune jos picioarele. Castiga cine ajunge ultimul si dovedeste cea mai mare maiestrei in ghidonarea bicicletei.
Acesta este doar unul din zecile de jocuri disponibile pe siteul Meki.ro, cea mai populara revista de benzi desenate pentru cei mici. Pe langa aceste jocuri in grup exista si o sectiune de jocuri individuale astfel ca micii nostri au ocazia sa se joace si singuri, atunci cand de exemplu vremea nu le permite.
Aceste jocuri au darul de a modela spiritul de competitie a celor mici, ii invata ca pentru a castiga trebuie mult efort si indemanare si uneori ii invata si ca "a pierde" face parte din aceasta viata.

Meki - un deliciu pentru cei mici

Cea mai mare bucurie pentru cei mici e sa si poata realiza toate dorintele, iar acest lucru poate fi o adevarata problema pentru parinti. Meki.ro poate fi o solutie pentru cei mari, deoarece le ofera celor mici peste 120 de pagini de benzi desenate, o multime de jocuri de pot fi jucate atat individual, cat si in grup, dar si multe articole de interes comun.
Pentru a avea acces la intregul continut al siteului Meki.ro, parintii trebuie sa scoata din buzunar, echivalentul in lei a 1 Euro pe luna. Astfel ei le pot oferi celr mici un adevarat deliciu de benzi animate, jocuri si cultura generala, toate la un loc.
Evident, ca parintii mai exigenti au ocazia sa extinda acest "deliciu" si sa cumpere revista pe hartie Meki, pentru un abonament lunar de doar 1,5 euro pe luna. Iar daca aveti acasa si un pici sub 8 ani, atunci e musai sa ii cumparati si lui Meki Junior, revista dedicata celor mai mici dintre noi.

Meki.ro pe primul loc

Ati incercat sa dati o cautare pe cel mai popular motor, pentru cuvintele "benzi desenate"? Probabil ca inca nu, insa va spun eu rezultatul: Meki.ro. Desi a aparut de putin timp pe piata, siteul s-a impus cu repeziciune, prin calitatea benzilor desenate, a jocurilor prezentate pe site, dar si sectiunilor speciale in limba engleza si a celei pentru cei mari.
Astfel, au si parintii un loc al lor pe acest site dedicat aproape in totalitate celor mici. Sectiunea pentru parinti este bine delimitata, cei mici fiind avertizati ca ies din spatiul dedicat lor si intra in universul celor mari. Chiar si asa continutul acestei sectiuni nu este in vreun fel periculos pentru cei mici, articolele fiind de cultura generala.
Meki.ro se distinge ca un produs de top si prin preturile practicate: accesul total pe site fiind taxat cu doar 1 Euro pe luna.

Meki pe tableta

Oare cuvantul "tableta" e derivat din "tabla", aceea neagra la care ne am tocit mainile scriind-o cu creta si stergand-o cu bureti? Probabil ca da, pentru ca macar din punct de vedere cromatic, tabeletele sunt negre, iar forma este aceeasi, un dreptunghi destinat acumularii de noi cunostiinte.
De ce sa nu ne imaginam copiii de maine invatand si scriind pe asemenea tabelete, mai ales daca astazi vedem copii jucandu-se ca niste oameni mari cu aceste tablete electronice, gen iPad. Evolutia tehnologica nu bate pasul pe loc si asa pare sa fie si revistele pentru copii.
De curand s-a lansat siteul Meki.ro, cea mai populara revista de benzi animate pentru copii. Accesul pe site se face contracost, 1 euro pe luna pentru a avea acces total la continutul siteului. Mai mult Meki.ro ne ofera si posibilitatea de a cumpara aceasta revista si in format clasic, de hartie, asta atata timp cat inca mai este la moda.

Usor de arhivat

Nu putini dintre noi au obiceiul de a arhiva revistele cumparate, fie ca e vorba de reviste de retete, reviste despre vedete sau magazine lunare. Insa ce te faci cand se aduna adevarati munti de reviste, iar la acestea se mai adauga si altele, fie ale sotului sau chiar ale copililor.
Solutia e extrem de simpla si ne este oferita de Meki.ro, cea mai noua si mai populara revista de benzi animate. Revista apare in format online si orice numar al revistei este arhivat la distanta de un click. Astfel toate maldarele de reviste din casa dumneavoastra se pot transforma linistit in maculatura, deoarece nu se vor mai adauga alte reviste prea curand.
Extrapoland, probabil ca toate revistele vor prelua modelul Meki.ro si e o chestiune de timp pana presa scrisa, asa cum o stim astazi, va disparea. Viitorul ne rezerva reviste online cu proiectii 3d cu benzi desenate curgand ca un film pe perete si cu sunetul vibrand in boxele cu surround. Suna science fiction, insa acest vis nu pare chiar atat de greu de realizat.

Nu rata niciun numar

Pentru a fi siguri ca va incadrati in titlul de mai sus, trebuie sa va abonati la revista Meki. Astfel veti avea certitudinea ca luna de luna, copiii dumneavoastra vor primi acasa, sau vor avea acces online, la continutul revistei Meki.
Diferenta intre formatul clasic, pe hartie si cel online - Meki.ro vine din posibilitatea de a colecta banii virtuali, acei MekLei oferiti de Media Kinder pentru cei mici, atat pentru a-i responsabiliza in folosirea banilor, cat si pentru a le oferi ocazia de a schimba acesti bani pe jucarii reale si premii.
Evident ca exista si o mica diferenta de pret intre cele doua tipuri de reviste. Astfel revista online Meki.ro costa 1 Euro pe luna, in timp ce formatul clasic costa 1,5 Euro pe luna, la care se adauga taxele postale.
La aceste optiuni de abonare se mai adauga si abonamentul Extra, ce costa 2,5 euro pe luna si ne ofera acces total la siteul Meki.ro, revista Meki si Meki Junior, pe hartie.

Hrana mintala a celor mici

Fara indoiala ca si cei mici au nevoie de portia lor de hrana mintala, pentru a deveni tinerii de succes de maine. Din pacate astazi copiii citesc din ce in ce mai putin si trebuie gasite solutii care sa ii faca pe cei mici sa isi intoarca interesul, cu placere, spre citit.
Meki.ro ne propune una din aceste solutii, benzile animate fiind una din caile agreate de cei mici. E mult mai usor si placut sa citesti o insiruire de desene animate asezonate cu "bule de dialog". Pana la urma, nu conteaza ce citesti, atata timp cat faci acest lucru constient, pentru a invata de mici cum sa scrie corect.
Meki.ro are si o sectiune speciala de cultura generala, cu Fise de Lucru, speciale pentru cei mici pentru a-si verifica cunostiintele. Astfel ei isi pot contoriza acumularea de cunostiinte, dupa o anumita perioada dupa ce au citit respectivele articole. Dupa cum se spune "repetitia este mama invataturii" si chiar daca este un slogan cu tenta comunista, trebuie sa recunoastem ca are partea sa de adevar.