Sunday, July 31, 2011

"Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost. "

Ce modalitate mai buna de a incheia o luna de munca decat printr un citat din unul din cei mai mari oameni dat de poporul roman: Nicolae Iorga. Cei de la Meki.ro ne propun in fiecare zi cate un citat plin de talc, insa marea majoritate a lor sunt destul de simple gen "Graba strica treaba".
Astazi Meki.ro ne-a pregatit un citat cu un mesaj de mare intensitate si profunzime, facand referire probabil si la vremurile pe care le a trait: cea mai neagra perioada din istoria omenirii, inceputul secolului XX.
Desi este eminamente o revista de benzi desenate pentru copii, cei de la Meki.ro au multe sectiuni ce sunt create de adulti pentru adulti. Atata timp cat continutul acestor articole nu este daunator prin mesaj celor mici, atunci chiar nu este nicio problema in a arunca diverse pasaje de genul acestora, celor mai mici.
A trecut vremea cand generatiile de copii se multumeau sa fie lasate in pace, acum orice subestimare a celor mici este scump platita de parinti, asa ca trebuie sa fiti mereu alaturi de ei, sa ii intelegeti si ii ajutati chiar si atunci cand gresesc. De fapt cand un copil greseste, atunci are nevoie de cel mai mare ajutor si cea mai mare nevoie de intelegere.
Vor trece si generatiile McDonald's si generatiile Facebook si vor veni acele generatii care sa fie egale, din toate punctele de vedere cu orice alti tineri de pe planeta. La acest lucru trebuie sa tindem, deoarece dupa 50 de ani de intuneric, trebuie sa recunoastem ca inca suntem destul de mult in urma, oricat de greu ne ar veni.

Jocurile in grup

Cum altfel sa ii asiguri copilului tau o dezvoltare mentala si fizica corecta, decat participand zi de zi, la jocuri, intr-o comunitate de copii cu varste apropiate. Majoritatea jocurilor de grup implica o mare implicare fizica si emotionala din partea copilului, ceea ca ii determina sa aiba si reactii mai putin normale.
Astfel, daca copilul tau este un invingator innascut, s-ar putea ca el sa nu reactioneze prea bine atunci cand va pierde. Oricine stie cat de rai pot fi copiii cand sunt mici, in mare parte deoarece nu stiu sa minta si spun direct in fata, adevarul.
Meki.ro incearca sa ii obisnuiasca pe toti copiii cu niste jocuri de grup adecvate varstei lor, jocuri ce pot fi jucate, atat individual, cat si in grup. Meki.ro incearca sa vina astfel in intampinarea dorintelor tuturor cititorilor de revista, atat copii, cat si parinti.

Colosul din Rhodos

Este adevarat ca astazi se construiesc cladiri de 800 m inaltime, insule din nisip in forma globului sau poduri de peste 20 km lungime, insa cine si-ar putea permite sa construiasca astazi o statuie inalta de 35 m doar din bronz?
Nu intamplator aceasta statuie antica face parte din cele 7 minuni arhitectonice stravechi ale omenirii. Probabil ca si astazi ar fi o sarcina dificila pentru ingineri sa construiasca o asemenea statuie si sa o posteze la intrarea unui port, daramite pentru oamenii de acum 2500 de ani cu o tehnologie si logistica rudimentara.
Meki.ro le propune celor mici un joc in care ei trebuie sa identifice diferentele intre 2 imagini ale uriasei statui infatisand zeul preferat al celor din Rhodos.
Chiar daca ei vor reusi sa gaseasca sau nu aceste diferente, cei mici vor fi cu siguranta, curiosi sa afle mai multe despre aceasta statuie uriasa, un motiv in plus pentru a rasfoi paginile revistelor Meki.ro, pentru detalii.

Cidul

Iata una din cele mai celebre legende, pe care cei de la Meki.ro si-au propus sa o transpuna in benzi desenate pentru cei mici. Aceasta legenda imbina intr un mod fericit lupta cavalerilor, cu dragostea patimasa pentru cea mai frumoasa femeie a regatului, totul asezonat cu sentimente marete, asa cum numai stramosii nostri puteau avea.
Greu de crezut ca asemenea povesti de dragoste se mai pot intampla si in zilele noastre, insa macar cei mici au sansa de a intelege si a realiza aceste lucruri, prin intermediul serialului de benzi desenate: Cidul, de pe Meki.ro.
Pe langa acest serial dedicat cavalerilor medievali, Meki.ro le mai propune celor mici si alte benzi desenate, mult mai actuale, cu copii la fel de mici ca si cititorii revistei si cu acelasi probleme existentiale la fel de serioase: scoala, jocuri, internet.

Napoleon

Oare cine nu a auzit de Napoleon, considerat si ultimul mare conducator al omenirii. Desi nascut pe o insula vitregita de natura: Corsica si cu o statura demna mai degraba de un acrobat de circ, Napoleon a reusit sa faca din imperiul francez ceva ce nimeni nu a mai reusit vreodata. El a fost conducatorul efectiv al Europei pentru ani buni, campaniile sale militare ajungand pana in Rusia de astazi.
Napoleon a ramas in constiinta francezilor ca un mare erou national si lui ii sunt dedicate nenumarate zile de celebrare.
Meki.ro ne propune un joc amuzant, plecand de la o celebra pictura a si mai celebrului conducator de osti frances, in care cei mici trebuie sa identifice diferentele dintre cele 2 modele propuse.
Aceasta este doar unul din nenumaratele jocuri prezente pe siteul Meki.ro, cea mai populara revista de benzi desenate pentru copii.

Icarul modern

Din cele mai vechi timpuri omul a visat sa zboare, dovada fiind si legenda lui Icar, cel ce si-a fabricat aripi si a zburat prea aproape de Soare, ignorand sfaturile parintelui, prabusindu se in mare. Talcul acestei legende vine mai degraba sa linisteasca spiritul uman, in a nu-si depasi limita si conditia de simplu muritor ce se taraste pe pamant.
Din fericire, oamenii au reusit cu ajutorul inteligentei sa si depaseasca aceste limite naturale si au inventat aparatele de zbor ca poarta oamenii peste mari si tari, uneori chiar cu viteze peste cea a sunetului.
Totusi ceva lipseste si se pare ca a fost gasit prin intermediul costumului de zbor sau Wingsuite, ce este denumirea unuia din cele mai la moda sporturi extreme din afara tarii.
Meki.ro continua seria non conformista inceputa prin publicarea intregii reviste de benzi desenate in mediul online si ne propune un articol despre acest sport unic in lume.
Meki.ro incearca astfel, sa prezinte celor mici si informatii la care in mod normal nu ar avea acces.

Rata salbatica

Cand aud de rata ma gandesc automat la pateul din ficatul de rata, o adevarata delicatesa, desavarsita de francezi, prin finetea artei lor culinare. Totusi rata domestica are de oferit mult mai multe decat doar acest pate din ficat. In primul rand ouale de rata sunt de mare pret, continutul lor proteic fiind net superior celor de gaina.
Apoi carnea de rata este extrem de apreciata, multe din delicatesele celor mai celebre restaurante avand la baza meniuri pe baza de carne de rata.
Aceste lucruri sunt clare si ne intereseaza doar prin prisma stomacului. Ce nu stiam inca e ca rata domestica se trage din rata salbatica, verisoara sa, mai mica ca statura si un colorit mult mai puternic al penajului. In rest, aceleasi lucruri cu care suntem obisnuiti de la rata domestica: iubitoare de apa, cu forma corpului ca o barcuta si cu acelasi penaj acoperit de acea grasime impenetrabila.
Toate aceste detalii le putem afla si de pe Meki.ro, in cadrul articolelor de cultura generala. Meki.ro este cea mai noua revista de benzi desenate din Romania.

Medicina chinezeasca

Chinezii au in spate o civilizatie de mii de ani, timp in care au dezvoltat o medicina tradionala proprie, plina de plante cu insusiri deosebite. Una din aceste plante este Ginsengul, denumita si "radacina vietii", datorata calitatilor dovedite in prelungirea duratei vietii.
O alta parte a medicinei chinezesti traditionale se bazeaza pe inspectarea dezechilibrelor dintre energiile cauzate de sufletul omului si cele ale trupului. Practic orice blocaj in circularea acestor energii, determina o reactie negativa, pe care noi le percepem ca niste boli.
Meki.ro ne propune o descriere amanuntita a medicinei chinezesti si ne arata cateva din principalele metode de tratare a bolilor, folosite de asiatici. Nu sunt sigura ca voi aplica pe copilul meu, acupunctura sau presopunctura, insa poate el va avea curajul sa incerce aceste metode in viitor.
Cunoasterea incepe de la varste fragede, asa cum se face si cu religia. Asa ca de ce nu ar avea succes aceasta metoda prezentata de Meki.ro.

Jderul

Cei de la Meki.ro ne prezinta intr unul din articolele dedicate animalelor, jderul un animal pe care l-am putea intalni doar cand mergem la bunici, insa eu imi permit sa nu fiu de acord cu ei. Asa cum cei din Brasov au parte, in fiecare iarna, de vizite ale ursilor, pe care noi ceilalti ii vedem doar la gradina zoologica, asa si noi aveam parte de vizite ale jderilor, locuind intr o zona de munte, cu padurea extrem de aproape.
De multi ani nu am mai vazut un jder, insa acest lucru se datoreaza doar faptului ca vecinii nu mai cresc gaini, principalul motiv pentru care acest iscusit si agil vanator ne vizita noaptea. Acum a mai ramas doar optiunea de a merge la zoo, pentru a vedea acest animal salbatic.
Meki.ro isi propune, prin aceste articole, sa ii invete pe cei mici despre animalele care ii inconjoara, indiferent daca vor ajunge vreodata sa interactioneze direct cu ele sau nu.

Aromaterapia

Aromaterapia este una din cele mai vechi metode de tratare a bolilor sau o metoda prin care oamenii incercau sa si faca conditiile de viata, mai placute. pana la urma cui nu i ar place sa aiba un miros placut in casa, la locul de munca sau in masina.
Mirosul este unul din cele mai puternice simturi, insa acestui simt nu ii este acordata importanta pe care o merita. Aromaterapia a fost importata din civilizatiile exotice, din Asia de Sud Est, leaganul unor civilizatii fascinante, cu o multime de arome extrem de puternice, pe baza carora aveau diverse cure de tratament.
Meki.ro si a propus sa ii invete si pe copii aceasta metoda de tratament, privita actualmente ca facand parte din medicina alternativa. Daca cei mici vor fi sau nu receptivi la aceasta metoda de tratare a bolilor, ramane de vazut, insa macar Meki.ro le va deschide orizonturile si curiozitatea de a experimenta anumite arome.

Spiritul de echipa

Se stie prea bine ca sporturile de echipa dezvolta spiritul de colegialitate si ajuta copilul in dezvoltarea sa ulterioara in societate. E foarte greu pentru un copil care nu a fost vreodata expus acestor jocuri sa se integreze normal in aceasta societate caracterizata prin interactiunea umana.
Meki.ro este cea mai noua si mai populara revista de benzi desenate pentru copii. Ei ne propun, in paginile revistei o multime de jocuri in grup, la care pot lua parte, un numar nelimitat de copii si la care pot participa activ, chiar si parintii. Se stie prea bine, ca jocul reprezinta cea mai buna si mai sigura metoda de dezvoltare mentala, psihica si fizica a unui copil.
Meki.ro incearca, astfel sa vina in intampinarea doleantelor tuturor parintilor, si incearca sa ii determine pe cei mici sa inteleaga necesitatea dezvoltarii unui spirit de echipa, in urma practicarii acestor jocuri.

Cei mici fara bani

Desi piciul meu are doar 3 ani si cateva luni, incerc sa il invat si sa il obisnuiesc cu banii, chiar daca dupa fiecare folosire a lor trebuie sa il spal pe maini, cunoscut fiind numarul mare de microbi transmisi prin intermediul lor.
Din pacate banii sunt motorul care alimenteaza societatea omeneasca, la ora actuala.
De aceea e bine ca micutzul sa inteleaga ca orice lucru pe care el si-l doreste costa bani, si prin fiecare lucru cumparat, scade posibilitatea de a cumpara alt lucru, poate chiar mai mult dorit.
Meki.ro le propune celor de varsta scolara, bani virtuali denumiti MekLei, in fiecare numar al revistei Meki pe hartie. Poate ca nu ar fi fost o idee rea pentru cei de la Meki.ro sa le ofere si celor mai mici aceasta metoda de recompensare, prin acesti bani virtuali.
Oricum, sunt sigura ca revistele Meki.ro se vor imbunatati de la un numar la altul, asa ca asteptam cu interes noutati.

Semnificatia numelui

Mare grija trebuie sa aiba parintii in a seletiona numele copilului, deoarece acesta ii va marca tot restul vietii. In primul rand un nume frumos ii va marca pozitiv viata, in timp ce un nume nepotrivit sau chiar urat, ii va face viata mai dificila si il va expune multor situatii penibile.
Meki.ro ne propune un subiect, ce ar putea fi mult extins, referitor la semnificatia numelor. Evident ca mai toate numele au o origine straveche, care de multe ori inseamna ceva. Chiar daca nu toti copii vor fi si frumosi si destepti, macar merita incercat sa ii pui un nume care sa sugereze aceste lucruri.
Astfel cei mici pot explora cu interes ce semnificatie are numele lor, iar daca nu gasesc acest lucru pe siteul Meki.ro, nu trebuie sa dispere, deoarece Internetul e plin de asemenea siteuri cu detalieri ale semnificatiei numelor.

Scara Beaufort

Aceasta scara nu masoara forta cutremurelor, ci doar a vantului prin observatie directa vizuala. astfel oricine poate spune ce fel de vant este afara doar observand cu atentie anumite detalii.
De exemplu, calmul atmosferic este caracterizat de lipsa miscarii frunzelor, in timp ce o miscare usoara a crengilor indica un vant slab. Daca vedem ca frunzele si praful de pe jos este ridicat de pe joc, atunci inseamna ca avem un vant de o intensitate medie, iar daca crengile se zbat puternic si este din ce in ce mai greu sa manuiesti umbrela protectoare, inseamna ca vantul se apropie de furtuna.
Ultima si cea mai puternica manifestare a vantului inregistrata pe scara Beaufort este furtuna, cand nu este recomandat sa iesiti din casa, deoarece se pot rupe copaci sau acoperisurile blocurilor pot cadea.
Sincera sa fiu, nu stiam toate aceste lucruri, insa datorita celor de la Meki.ro am invatat, impreuna cu cel mic, modalitatea de a masura  vizual intensitatea vantului.
Vizitati Meki.ro, cel mai nou site de benzi desenate, dedicate copiilor.

Albinutzele

Cu siguranta, cele mai harnice si mai folositoare insecte, pentru om sunt albinele. Daca trecem cu vederea ca uneori ne mai inteapa, de multe ori dupa ce sunt provocate, atunci chiar putem spune ca avem numai de castigat de pe urma lor.
Din punctul meu de vedere, mierea reprezinta alimentul suprem de pe planeta Pamant. Nu se strica, dovada ca a fost gasita miere fosilizata in mormintele din interiorul piramidelor egiptene. Pe langa binecunoscuta miere, de la albine se folosesc si celelalte produse, cum ar fi: ceara sau fagurii, folosite in vindecarea naturista a multor boli.
Meki.ro ne prezinta un scurt articole despre aceste insecte, atat de folositoare, in care ne invata ca ele au un corp ce nu ar trebui sa fie prevazut pentru zbor, de aceea se pare ca ele trebuie sa faca eforturi suplimentare pentru a se mentine in aer.
Astfel cei mici au ocazia sa afle, de pe Meki.ro, ca aceste mici fiinte trebuiesc protejate si uneori, chiar evitate.

Calea Lactee

Calea Lactee sau Calea Laptelui, dupa cum mai este cunoscuta este galaxia din care face parte si sistemul nostru solar. Greu de inteles imensitatea acestei galaxii, mai ales pentru copii, care observa cu ochiul liber multitudinea de stele, vizibile pe un cer senin noaptea.
Cum sa ii explici copilului ca el traieste pe o planeta atat de mare incat ti ar lua o viata intreaga sa o strabati, care face parte dintr un sistem solar atat de mare incat niciun om nu a reusit sa il viziteze, care la randul lui e atat de neinsemnat in cadrul acestei galaxii uriase.
Acest lucru incearca sa le explice, celor mici si cei de la Meki.ro prin micul articol dedicat Caii Lactee. Nu prea cred ca ei vor reusi sa le explice in asa fel incat sa inteleaga, insa macar merita incercat.
Meki.ro este cea mai noua revista de benzi desenate, continand peste 120 de pagini pline de personaje prietenoase si cu multe articole de cultura generala.

Curiozitati din lumea animala

Iata un articol care sunt sigura ca va fascina orice copil ce il va citi. Aceste curiozitati din lumea animala ii atrag pe cei mici, deoarece ei sunt direct interesati de diversele animalute, fie ele domestice sau salbatice.
Observati cu cata atentie si curiozitate observa orice miscare a unui animal si cat de dornici sunt sa afle mai multe din obiceiurile lor.
Probabil si din acest motiv cei de la Meki.ro au dedicat o sectiune speciala, in cadrul articolelor de cultura generala, acestor curiozitati din lumea animalelor. Aici copiii au ocazia sa intalneasca fel de fel de animale, de la cele din fauna tarii noastre, pana la cele mai exotice bestii care haladuiesc in junglele ecuatoriale.
Meki.ro este cea mai noua si mai populara revista de benzi desenate pentru copii. Accesul pe acest site se face contra cost, taxa fiind de 1 Euro pe luna.

Ceramica

Iata unul din cele mai vechi obiceiuri umane: olaritul. Fara indoiala ca totul a fost o intamplare, asa cum a patit si Robinson Crusoe pe a sa insula, cand a aruncat bucati de lut in foc si le a scos intarite, numai bune de a fi folosite ca recipiente pentru mancare.
De cele mai multe ori hazardul ocupa un loc determinant in evolutie si in aparitia de noi descoperiri. Asa este si ceramica, rezultatul obtinut prin arderea argilei sau a lutului, in termeni populari.
Poate si de aceea, cei de la Meki.ro ne prezinta o scurta prezentare a ceramicii, precum si a principalelor centre din tara noastra. Marea majoritate a acestor centre de traditie se afla in sudul tarii, mai ales pe valea Oltului sau pe valea Jiului.
Pana ce micii nostri copii vor avea ocazia sa mearge in vizita in aceste adevarate centre de traditie ale olaritului, Meki.ro le face o scurta introducere, cu titlu de cultura generala, in tainele ceramicii.

Ra(z)si daca poti

Una din cele mai frumoase feline ce populeaza padurile noastre, in numar din ce in ce mai mic din pacate este rasul sau Lynx Lynx, denumirea sa latineasca. Este inrudit cu pisica insa este mult mai mare si mai periculos decat surata sa domestica.
Fara indoiala ca rasul a fost si este in cautare o tiinta favorita pentru braconieri, chiar in conditiile in care a fost declarat specie protejata de peste 40 de ani. Una din insusirile rasului, cunoscut sub acest nume, datorita desenului blanii de pe fata sa, care il face sa para ca totdeauna rade, este aceea ca el poate fi domesticit si tinut langa casa omului.
Ar fi amuzant sa vezi la casa unui om o asemenea pisica, de dimensiunile si forta unui caine de marimi medii. Aceste lucruri extrem de interesante le poti afla doar accesand siteul Meki.ro, cea mai noua si mai populara revista de benzi desenate pentru copii. Meki.ro le propune celor mici peste 120 de pagini de benzi desenate, dar si multe articole de cultura generala.

Vanilia

Iata una din acele arome ce poate declansa adevarate lupte intre sustinatorii pro si contra. Sunt multi care adora aceasta aroma, fie in prajituri, torturi sau biscuiti si poate la fel de multi care urasc mirosul dulceag al acestei arome exotice.
Dupa cum aflam si din articolul dedicat acestei plante, de siteul Meki.ro, vanilia este de fapt o orhidee din jungla, iar acel miros extrem de puternic vine din semintele acestei plante (fructul).
Acesta este doar unul din multele articole de cultura generala, pe care ni le propune siteul Meki.ro, si noua celor mari, dar mai ales copiilor nostri. Ei au ocazia sa interactioneze aici cu un univers plin de culori si prieteni desenati, care de care mai simpatici.
Continutul siteului este impartit in 2: partea principala este destinata copiilor scolari, in timp ce cea de-a doua parte este destinata copiilor sub 8 ani, fiecare avand un continut asemanator, insa diferit in detalii.

Reguli de concurs

Regulile concursului organizat de cei de la Asociatia Media Kinder, detinatorii drepturilor de autor pentru siteul Meki.ro sunt urmatoarele:
- durata concursului: 22 iunie - 31 iulie 2011;
- fiecare postare pe blog, neplagiata, cu linkuri catre Meki.ro si taguri - 100 puncte;
- postare pe profilul de Facebook - 100 puncte;
- postare pe profilul de Twitter - 50 puncte;
- postarea bannerului Meki.ro pe toata durata concursului - 500 puncte;
Pe 1 August se vor anunta castigatorii premiilor, dupa contorizarea tuturor activitatilor mentionate mai sus. Evident, ca va castiga persoana ce reuseste sa acumuleze cel mai mare scor.
Conditia "Sine qua non" pentru ca acest concurs sa existe a fost ca sa fie minim 50 de participanti, numar atins cu brio prin numarul mare de persoane interesate.

Surprize pe continentul negru

Continentul negru reprezinta leaganul intregii omeniri sau cel putin atat stiu oamenii la nivelul inceputul secolului 21. Poate in viitor se va descoperi ca am fost debarcati de pe planeta Marte, de nave extraterestre, satuli de o rasa umana, incapabila sa invete.
Astazi Africa reprezinta doar leaganul celor mai sarace tari, cu multe tari sfasiate de razboaie civile datorate bogatiilor din subsol: petrol, aur sau diamante.
Totusi, in mod esential, Africa ramane un taram fascinant, plin de civilizatii interesante cu traditii nemaiauzite. Pe aceasta merg si cei de la Meki.ro ce ne prezinta in paginile online ale siteului o adevarata aventura traita de exploratorii ajunsi pe mainile unui trib de pigmei. Probabil ceva in genul aventurilor lui Gulliver din romanul lui Jonathan Swift.
Aceasta este doar una din nenumaratele povesti prezentate de cei de la Meki.ro, cea mai populara revista de benzi desenate pentru copii.

Polo pe apa

Iata unul din sporturile de sezon, ce pot fi practicate si in aer liber, vara. Tot ce trebuie sa stiti e sa inotati, sa aveti o piscina suficient de mare, sa incapa doua echipe de competitori si jocul poate sa inceapa. Sunt o mare fana a acestui sport, dupa ce am vazut un meci de polo de la campionatul modial din 2009, disputat in Italia.
Baietii nostri jucau impotriva echipei gazda - Italia si au fost condusi la pauza cu 4-1. De obicei, in asemenea situatii nu am suflet sa rezist si sa inghit umilinta pana la capat, insa ceva mi a spus ca in acea seara se va intampla ceva deosebit si asa a fost. Romanii au intors rezultatul, in repriza secunda si au castigat cu un incredibil 5-4. De atunci, dupa acel meci, mi se pare ca orice este posibil si gandirea mea s-a modelat dupa acest lucru.
Meki.ro este cea care ne prezinta pe scurt istoricul acestui sport si care incearca sa ii determine pe cei mici sa urmeze calea baietilor de mai sus.
Meki.ro este cea mai noua aparitie in domeniul benzilor desenate, revista ce apare atat in mediul online, cat si pe hartie.

Lipsa de transparenta

La ce premii au pus la bataie cei de la Media Kinder, prin intermediul concursului dedicat siteului Meki.ro, te-ai fi asteptat la o transparenta mai mare din partea participantilor, insa se pare ca mentalitatea romanesca mai are mult de invatat.
Odata ce te hotarasti sa participi la un concurs public, a carui scop clar este obtinerea de rezultate prin cresterea expunerii, in domeniul blogosferei si in cadrul celor mai populare retele de socializare, adica Facebook si Twitter, esti de acord cu o anumita expunere publica. Nu poti avea pretentia sa participi la un concurs public, cu premii atat de mari si totusi nimeni sa nu afle cine esti. Aici nu e Loto 6/49.
Cum sa publici linkuri publice catre Meki.ro, in conditiile in care contul de Facebook este privat si doar putinii prieteni pot vedea acest lucru?
Sau cum sa faci postari pentru Meki.ro si sa le publici pe un blog fara arhiva, extrem de greu de rasfoit si de vizitat?
Sau si mai mult cum sa ajuti pe cei de le Meki.ro, prin niste postari ciorna ce nu sunt publicate decat in ultima zi a concursului?
Insa, cine sunt eu sa pun asemenea intrebari, daca si eu am facut la fel. Vorba ceea: "raul se preia mai usor decat binele".