Sunday, July 24, 2011

Micul bolnavior

Ce poate fi mai cumplit pentru un parinte decat sa si vada copilul suferind. Acest lucru este cu atat mai greu de suportat, cu cat copilul este mai mic in varsta, deoarece acestia nu se pot exprima sau coopera in administrarea tratamentului.
Totusi, in incercarea de a face suferinta mai usoara celui mic si de a trece timpul mai usor, Meki.ro ne propune o serie de jocuri ce pot fi experimentate, chiar daca cel bolnav este la pat. Meki.ro vine astfel in intampinarea nevoilor celor mici, prin ajutorarea parintilor.
Ei reusesc sa faca acest lucru si prin multitudinea de articole dedicate complexei relatii parinte-copil. Pentru a avea acces total pe siteul Meki.ro, trebuie sa platiti 12 Euro pe an. Acesti bani sunt folositi de Asociatia Media Kinder in scopuri caritabile pentru ajutorarea altor copii.

Uneste punctele

Se stie prea bine ca jocul reprezinta una din cele mai bune modalitati de dezvoltare psihica, mentala si in cazul jocurilor de afara, si fizica a celor mici. Important e ca cei mici sa aiba un flux continuu de jocuri noi, care sa ii atraga si motiveze pe masura varstei lor.
Unul din aceste jocuri, ce dezvolta gandirea in spatiu si coordonarea, este si "Uneste punctele", joc ce necesita multa atentie si rabdare din partea celor mici. Parintii pot descarca acest joc de pe siteul Meki.ro, cea mai populara revista de benzi desenate pentru copii.
Pe langa acest joc, cei mici mai pot gasi pe Meki.ro peste 120 de pagini de benzi desenate, o multitudine de jocuri, atat individuale, cat si in grup, dar si articole de cultura generala. Aceste articole vin impreuna cu niste "Fise de lucru" menite sa ii testeze pe cei mici, dupa citirea fiecarul articol.

Mircea cel Batran

Cel mai renumit din domnitorii Tarii Romanesti, Mircea cel Batran este subiectul celei noi noi benzi desenate de pe siteul Meki.ro. Aceasta banda desenata este incadrata la sectiunea Istorie, si are titlul de "Cel mai slab ostean" si se refera la faptul ca sultanul Baiazid a facut marea greseala de a-si subestima oponentul.
Desi cu o armata de 4 ori mai mica, Mircea cel Batran a reusit sa si invinga mult mai puternicul oponent, printr-o tactica de exceptie, folosind locul Rovine, un defileu natural, pentru a-si ataca adversarii. Meki.ro incearca astfel sa imbine invatarea istoriei cu un mod placut, imaginativ, care sa ii ajute pe cei mici sa asimileze informatiile, pe principiul "o imagine face cat 1000 de cuvinte."
Asteptam cu interes sa vedem si alte povesti istorice transformate in benzi desenate de talentatii artisti de la Meki.ro, in incercarea de a transpune cele mai de seama fapte ale predesorilor nostri, in frumoase benzi desenate.

Fara rabat la calitate

Una din ultimele vesti din aceasta perioada declama ascensiunea Chinei pe primul loc in lume, ca putere economica. Ce inseamna asta? Pai in primul rand ca omenirea s-a transformat intr o societate de consum si prefera toate chinezariile, doar pentru ca sunt mai ieftine. Apoi ca 95% din marile companii si-au mutat in acea tara toata productia si nu se pare ca exista, inca o oprire a acestui exod.
Poate si de aceea, apreciem din ce in ce mai mult, un produs de o calitate superioara, ce nu cedeaza dupa primele teste mai dure sau daca e vorba de un produs din sfera serviciilor, cand acesta demonstreaza o calitate net superioara, rivalilor de pe piata.
Asa este si revista Meki.ro, cea mai noua revista online de benzi desenate. Prin calitatea continutului, siteul Meki.ro a reusit deja sa se impuna pe primul loc in cautarile celui mai mare motor de cautare: Google. Probabil ca asta e solutia pentru a-ti atrage si pastra clientii: fara rabat la calitate.

Micul Print

Titlul celebrei povesti pentru copii, scrisa de Antoine de Saint Exupery, se potriveste fiecarui copil, care in felul lui aparte este un mic print sau printesa si tratat ca atare de parintii sai. Sau cel putin asa ar fi normal.
Micul Print spunea: "Oamenii maturi nu pricep niciodata nimic si e obositor pentru copii sa le tot dea intruna explicatii"si in mare parte avea dreptate. Copiii traiesc intr o lume a lor, oarecum paralela cu a noastra, in care realitatea capata alte dimensiuni.
De aceea, parintii vor avea totdeauna dificultati in a ii intelege pe cei mici si de aici tot timpul vor aparea acele probleme de comunicare. Totusi, exista o solutie pentru cei mici, deoarece Meki.ro, cea mai noua si mai populara revista de benzi animate a aparut in peisaj.
Aici, cei mici pot gasi un univers propriu, plin de benzi desenate, jocuri, articole potrivite varstei lor. Astfel Meki.ro poate fi liantul necesar pentru relatia copil-parinte.

Jocul povestilor

Sunt putini parinti care stiu, din start, cum si ce trebuie sa faca in relatia cu copilul. In general este o relatie duala, instinctuala, din care, atat copilul cat si parintele, invata din mers, in functie de situatiile la care este expus. Daca pana la o anumita varsta este mai simplu cu cei mici, totul rezumandu se la mancat, dormit si jocuri simple, cu cat acestia cresc si complexitatea cerintelor creste.
Copiii cresc si au nevoie de noi provocari, deoarece se plictisesc mult mai repede, asimiland orice informatie la un alt nivel. De aceea este important pentru parinti sa fie pregatiri in orice situatie, mai ales, pentru cele dificile, cum ar fi o excursie lunga cu masina.
Pentru a-i tine ocupati in timpul lung pana la destinatie, Meki.ro le propune parintilor un joc extrem de captivant: "Jocul povestilor". Descrierea acestui joc se gaeste pe Meki.ro, cea mai noua revista de benzi desenate pentru copii.

Magie la tine acasa

Oare ce poate sa ii atraga mai mult pe cei mici decat un numar de magie, facut chiar in fata lor, chiar de catre parintele lui? Chiar daca sunt putini parinti care sa aiba inclinatii spre mestesugul magicienilor, Meki.ro ne vine in ajutor si ne propune un truc deosebit pentru a-i uimi pe cei mici si a le castiga admiratia, pentru o lunga perioada de timp.
Trucul se numeste: "Fa apa sa dispara" si necesita o cana si un burete de aceeasi culoare cu cana, care sa intre perfect in interiorul canii. Astfel copilul va vedea o cana goala, inainte de a turna apa in ea si va ramane perplex, cand dupa ce vei fi turnat apa in cana, din recipient nu va curge nici macar o picatura.
Evident ca acel recipient are o limita de absortie, asa ca nu va ambalati prea tare la turnat apa, altfel trucul va fi un esec si veti reusi, cel mult, sa il amuzati pe cel mic.
Mai asteptam cu interes si alte trucuri din partea celor de la Meki.ro.