Thursday, July 28, 2011

Simturile

Modul prin care oamenii interactioneaza cu mediul inconjurator este reprezentat de simturi. Plecand de la cele 5 simturi de baza: auz, vaz, simt tactil, miros si gust, la care se adauga si al saselea simt pentru cei cu probleme la mansarda, oamenii tind sa se indeparteze tot mai mult de starea lor naturala.
Cu toate acestea, cand ne nastem suntem mai mult ca oricand, mai aproape de starea noastra primordiala, fiind 100% bazati pe instincte. Urmeaza integrarea in societate, mersul biped, vorbitul, scrisul si deja natura este departe de noi.
Copii sunt mult mai "simtitori" la tot ceea ce ii inconjoara. Urmariti cu atentie un copil si veti realiza ca el vede mai multe ca noi si aude ceea ce noi nici macar nu distingem. si chiar nu e vorba de perimarea simturilor odata cu inaintarea in varsta.
Poate si de aceea, cei de la Meki.ro dedica mai multe articole dedicate simturilor si felului cum trebuiesc folosite in folosul nostru. Aceasta este doar una din nenumaratele sectiuni disponibile pe siteul Meki.ro, pe langa cele peste 120 de pagini de benzi desenate.

Igiena celor mici

Este bine cunoscut ca igiena celor mici este o problema spinoasa, multi parinti avand de furca din cauza lipsei de atentie a celor mici. Nu e vorba de rau vointa din partea copiilor, ci pur si simplu ei au alte ocupatii mult mai importante, decat spalatul pe maini dupa ce au sapat prin pamant sau spalatul fructelor inainte de a le manca.
Bolile pe care lipsa de igiena de cauza sunt extrem de grave si afecteaza in principal sistemul digestiv. Si numai cine nu are un copil mic nu poate sti ce greu e sa il ingrijesti, atunci cand ii este rau si nu vrea sa manance sau sa colaboreze in administrarea tratamentului.
Poate si de aceea cei de la Meki.ro s-au hotarat sa dea o mana de ajutor parintilor si in cadrul sectiunii de articole, au introdus un mic inventar al principalelor reguli de igiena.
Chiar daca Meki.ro este o revista de benzi animate, e important ca micii nostri copii sa interactioneze cu astfel de sfaturi utile.

Geometrie la 5 ani

Iata ceva ce nici macar cei mai inteligenti copii de pe lume nu pot visa, li se propune in paginile revistei online Meki.ro. Sigur va-m speriat si veti crede ca de fapt acest site este destinat unor mici genii.
Departe de a fi asa, deoarece Meki.ro este unul din cele mai prietenoase siteuri cu cei mici. Pe langa zecile de pagini de benzi desenate, cei de la Meki ne propun multe articole de cultura generala, secondate cu succes de asa numitele Fise de Lucru.
Aici dam si de aceasta introducere in geometrie, de fapt mai mult o simpla prezentare a formelor geometrice de baza, gen: patrat, triunghi, cerc etc.
Poate parea oarecum inutila aceasta prezentare, insa veti vedea ca pentru un copil orice informatie, in plus, asimilata este extrem de utila in viitor pentru corelarea si completarea altor cunostiinte dobandite.

Romanii - cei mai destepti sau....

Era o vreme cand romanii erau cei mai buni la toate, in Europa si poate in lume. Acum sunt chinezii cei mai buni. Ei au un sistem de trenuri ce inregistreaza doar 2 secunde intarziere pe an, asta fara a pune trenurile ce nu mai ajung la destinatie, prabusite in prapastii.
Adevarul e ca aceste vrajeli ordonate de partid, in care toti romanii promovau clasa sau acele productii record la agricultura, sunt de mult fumate si doar credulii mai musca asemenea momeli ieftine.
Dovada ca suntem departe de acel ideal de inteligenta este doar Bac-ul de acest an, un examen putin mai dur decat cel din anii precedenti, cand mita si copiatul erau in floare.
Adevarul e ca romanii sunt undeva prin coada Europei la nivelul inteligentei si acest lucru nu poate decat sa ne ingrijoreze. Unii dintre cei care s-au hotarat ca e timpul sa ia masuri sunt si cei de la Meki.ro, cea mai noua revista de benzi desenate pentru copii.
Astfel cei de la Meki.ro au hotarat sa aloce sectiuni intregi articolelor de cultura generala pentru cei mici. Aceste articole sunt completate de fisele de lucru, absolut necesare pentru fixarea acestor cunostiinte.

Fise peste fise

Oare ce vor sa faca cei de la Meki.ro din prescolarii nostri? Sunt sigura ca au vazut dezastrul de la BAC-ul de la si cei de la Asociatia Media Kinder au spus ca e timpul sa ia masuri. Si cum orice lucru trebuie prevazut si inceput din timp, ei au decis sa le dea celor mici, in sectiunea dedicata lui Meki Junior, fise de lucru, fara numar.
Nu e deloc rau, daca ne gandim la setea de cunoastere a celor mici, dar si la energia lor debordanta ce trebuie consumata intr un fel constructiv. Meki.ro le propune celor mici fise de lucru din domeniul matematicii elementare, pornind chiar de la recunoasterea cifrelor, formelor geometrice si mergand pana la cele mai simple operatii matematice.
Alte fise de lucru cuprind instructiuni si indicatii pentru o igiena corespunzatoare sau modul in care un copil trebuie sa isi integereze simturile in cadrul mediului inconjurator.
Sunt sigura ca orice parinte ce-si va face timp sa acceseze aceste fise, va avea parte doar de surprize placute.

Fii sultan pentru o zi

Oare cum sa ii explici celui mic ce este un sultan, in conditiile in care acestia sunt de domeniul trecutului si mai pot fi gasiti doar in cartile de istorie. Sau daca nu ma insel mai exista si astazi sultani, insa doar in indepartatul Brunei, una din cele mai bogate tari din lume, datorita rezervelor uriase de petrol.
O alta metoda pentru a intelege rasfatul cu care erau obisnuiti acesti sultani ar fi incercarea jocului "Sultanul" a carui descriere detaliata o gasiti in cadrul siteului Meki.ro. Pentru a avea acces la toate regulile jocului trebuie doar sa achitati taxa de 1 Euro pe luna, si aceasta va permite acces total la peste 120 de pagini de benzi desenate, o multime de jocuri individuale si in grup, dar si articole de cultura generala completate de Fise de Lucru pentru cei mici.
Astfel, Meki.ro incearca sa se impuna ca lider de piata in domeniul benzilor desenate pentru copii si avand in vedere calitatea postarilor si a continutului, o poate face fara prea mari probleme.

Fa-o pe robotul!

Robotelul este numele celui mai nou joc lansat de cei de la Meki.ro, in cadrul sectiunii de jocuri. Conditii pentru a se juca: varsta minim 3 ani sau varsta la care un copil poate comunica inteligibil cu ceilalti si un numar de minim 3 copii.
Astfel fiecare copil are sacina de a fi rand pe rand, robotelul aflat in plina actiune, in timp ce ceilalti copii il urmaresc cu atentie de pe margine. Astfel cel aflat in centru, trebuie sa execute cat mai bine diverse miscari care imita cat mai bine un robotel aflat in miscare.
Aceste miscari necesita multa atentie si coordonare din partea celui mic, actiuni ce necesita multa concentrare la varstele fragede a celor mici.
Acesta este doar unul din nenumaratele jocuri prezente pe siteul Meki.ro, cea mai noua aparitei in mediul mass media romanesc.

Obezitatea la copii

Recent Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat obezitatea ca fiind o boala, chiar una care tinde sa devina boala secolului 21. Motivele pentru care umanitatea intra incet, dar sigur, in zodia obezitatii este alimentatia nesanatoasa, bauturile carbogazoase, fast food-urile, dar si produsele din comert pline de aditivi artificiali.
Problema cea mai spinoasa este reprezentata de extinderea acestei boli, bazat pe o dieta alimentara nesanatoasa, la copii. Fie din motive ereditare, copiii acesto obezi adulti avand sanse foarte mari sa le calce pe urme.
Evident ca nu obezitatea ucide, deoarece asa cum nici virusul HIV nu ucide direct, ci prin slabirea sistemului imunitar, asa si obezitatea ucide prin slabirea generala a organismului si expunerea la boli grave de inima.
Pentru a contracara acest feniment cu nuante dramatice, se fac eforturi serioase de constientizare a populatiei. la aceste eforturi participa in mod activ si cei de la Meki.ro, prin articolele dedicate unei diete sanatoase si a unui stil de viata echilibrat.
Meki.ro este cea mai noua revista de benzi desenate pentru copii.

Globalizare

Se pare ca acesta este cuvantul de ordine la nivel planetar. Se incearca nivelarea tuturor diferentelor de ordin social, religios, etnic si material, in crearea unei unitati globale. Evident ca la ora actuala acest lucru pare imposibil, insa toti pasii facuti cu repeziciune in acest sens, ne demonstreaza ca este realizabil.
Pentru a face acest lucru trebuie gasit un numitor comun in toate lucrurile ce unesc un popor. Evident cel mai important lucru este limbajul, metoda prin care 2 oameni comunica, se inteleg si isi exprima doleantele. In acest domeniu, se pare ca s-a gasit solutia, engleza fiind fara indoiala cea mai populara limba pe intreg globul si se pare ca e doar inceputul extinderii.
Sa nu uitam ca an de an, limba romana imprumuta o gramada de cuvinte din limba engleza si le adopta fara prea mare tam tam. Poate si de accea, noua revista Meki.ro contine o sectiune speciala in limba engleza, dedicata celor mici.
Acesta este inca un motiv pentru a considera siteul Meki.ro, ca o aparitie cu totul inedita pe piata online romaneasca.

Sa vezi si sa nu crezi

La doar 1 euro, revista Meki.ro concureaza serios la surpriza placuta a acestui an. Pana la urma unde mai vezi o revista de peste 120 de pagini la doar 1 euro pe luna? Sunt reviste de copii ce costa 2,5 euro si au 20-30 de pagini si acelea printate pe o hartie de o calitate indoielnica.
Poate credeti ca eu compar mere cu pere, merele fiind revista online Meki.ro si perele fiind reprezentate de celelalte reviste pe hartie, insa nu e chiar asa. Revista Meki apare si in format de hartie, iar pretul este de 1,5 euro pe luna, asa ca tot sunteti intr un avantaj clar fata de concurenta.
Revistele Meki si mai ales siteul Meki.ro incearca sa ofere mai mult copiilor, nu doar o insiruire de benzi desenate. Astfel cei de la Media Kinder, cei ce detin drepturile de autor, le propun celor mici multe jocuri individuale si in grup, articole de cultura generala si sectiuni de povesti audio sau chiar in limba engleza.

Sa coloram cu spor

Oare ce activitate poate fi mai distractiva pentru cei mici, decat mazgalitul, asta in faza cand inca nu au o coordonare buna a mainii, sau coloratul atunci cand sunt mai marisori?
Da i unui copil un creion, un penson sau chiar o pensula si vei avea garantat o mica opera de arta, mai mult sau mai putin intentionata si nu tot timpul pe cartea de colorat sau pe hartia pusa in fata celui mic. Nu sunt putini acei parinti care au fost nevoiti sa si redecoreze apartamentul dupa ce cel mic a decis ca e nevoie de o schimbare in cromatica camerei.
Meki.ro ne propune o varianta mai domestica a coloratului, prin nenumaratele modele prezente, atat in cadrul siteului, dar si in paginile revistei Meki si Meki Junior, in format pe hartie. Tot ce trebuie sa faca parintii e sa printeze aceste planse de pe Meki.ro, in alb si negru si sa le dea micilor artisti, pentru a fi umplute in fel de fel de culori.
Nu uitati sa ascutiti creioanele.

Ceas pentru cei mici

Cum sa ii inveti pe cei mici cum sa citeasca ceasul? Iata o problema spinoasa, la care nu am gasit inca rezolvarea. Solutia pare a veni din partea celor de la Meki.ro, ce ne propun jocul "Cum sa citim ceasul", metoda distractiva agreata de cei mici pentru a invata.
Siteul Meki.ro este construit intr o maniera prietenoasa pentru cei mici, cu culori vesele, personaje zambitoare si o gramada de benzi desenate si jocuri. De mentionat ar fi sectiunile de articole, dedicate cultivarii celor mici, iar prin Fisele de Lucru se incearca verificarea cunostiintelor celor mici, pe baza articolelor citite.
Accesul la intregul continut al siteului meki.ro se face contra cost, pentru doar 1 Euro pe luna. Greu de crezut ca va fi vreun parinte care sa se impiedice de aceasta suma, in a ii acorda celui mic, un deliciu online.
Revista poate fi gasita si in formatul clasic de hartie, atat pentru cei de varsta scolara, cat si de varsta prescolara.

Ce mai face NeaTufis

Cine este Nea Tufis si cu ce se ocupa? Cam astea ar fi intrebarile pe care mi le ar pune piciul meu, la reteta de gatit propusa de cei de la Meki.ro: Hot Dog Bush. In traducere libera ar insemna : caine fierbinte in tufis, insa stim prea bine ca nu e asa.
De fapt cei de la Meki.ro, incearca sa ne prezinte o reteta de Hot Dog, facut acasa, ceea ce mai elimina din multiplele riscuri de a manca la fast food. Calorii nejustificate, igiena indoielnica, materie prima cu surse de provenienta neverificata.
Chiar si asa, cei mici trebuie sa fie convinsi ca acest tip de mancare trebuie consumat doar ocazional, mai mult ca un rasfat culinar, decat sa devina un obicei zilnic. Parintii sunt cei responsabili de invatarea unui conduite culinare corecte si evident, responsabili de modul in care cei mici se dezvolta fizic, in urma unei diete alimentare corecte.

Ice cream

Eu nu prea ii inteleg pe parintii care si indoapa copiii cu inghetata. Pe langa faptul ca este un produs, prin definitie, "inghetat", ce poate provoaca raceli si dureri in gat, inghetata mai are si teribila insusire de a fi facuta din fel de fel de substituenti ce numai naturali nu sunt.
Totusi exista o solutie pentru impatimitii acestui tip de aliment - inghetata de casa. Nu e chiar atat de greu de preparat, trebuie doar niste fructe proaspete, apa si un praf de inghetata si mult, mult frig de la congelatorul din casa. O astfel de reteta ne propun si cei de la Meki.ro, in sectiunea lor de articole dedicate celor mici.
Ei pot sa si prepare propria inghetata, dupa pofta inimii, fie din fructe de padure, din caise, piersici sau chiar din pepene galben. Mie, sincera sa fiu, imi place inghetata din zmeura, ce mi aduce aminte de serbetul de zmeura, din copilarie, facut de bunica.
Asteptam si niste retete de budinca si serbet pe Meki.ro.

Copiii sunt setati sa copie

De la nastere, cand bebelusii sunt 100% instinct pur si pana la adolescenta, cand copii incep sa se schimbe major, in a deveni viitorii adulti, toata existenta lor este marcata de marcajul genetic ce ii determina sa copie.
De aceea, copiii, chiar daca fizic nu seamana foarte mult, din punct de vedere al manifestarilor si al caracterului seamana extrem de mult cu parintii lor, personalitatea, zodia sau descendentul afectand in proportii foarte mici, comportamentul lor.
Un motiv in plus pentru parinti sa fie extrem de atenti in manifestari, atunci cand sunt urmariti de cei mici, deoarece exista sanse foarte mari sa fie copiati intru totul. De aceea Meki.ro, cea mai noua revista de benzi desenate, vine cu o serie de articole pentru parinti.
Aceste articole se afla in sectiunea speciala a siteului Meki.ro, delimitata clar cu un buton de acces, ce ii avertizeaza pe cei mici ca parasesc zona destinata lor, a siteului.

Toarte

Iata noua versiune a pluralului cuvantului "tort": toarte. Evident aceasta nu este si acceptiunea celor de la Academia Romana, care totusi ar putea sa aprobe si aceasta varianta, daca tot au acceptat ca fiind corect sa spui "dupa" in loc "de pe".
Totusi sa revenim la "toartele" noastre, deoarece asa spune cel mici al meu cand vede cu ochii mari, mai multe torturi. Se pare ca Meki.ro a gasit cea mai dulce solutie de a ajunge la inimile celor mici si a decis sa publice retete pentru un minunat tort de ciocolata, pe care, teoretic, cei mici ar trebui sa il faca.
Greu de crezut acest lucru, insa macar acest articol de pe Meki.ro ii poate determina pe copii sa inteleaga ca in spatele oricarui produs finit, exista in spate o anumita cantitate de produse brute, la care se adauga multa, multa munca. Si cine stie, poate din atatea mici gospodine ce vor citi acel articole se vor regasi si cofetarii de maine.

Testoasele Ninja

Probabil unul din cele mai populare seriale de benzi animate, de dupa revolutie, Testoasele Ninja au ramas in mintea multor parinti de astazi. Testoase ca Michelangelo sau Donatello sunt doar 2 din acele animalute ce traiau in subteranul unui mare oras, ce avea nevoie de niste eroi care sa ii apare de rau.
Astazi copii au altfel de desene animate, nu pot sa ma pronunt daca mai bune sau mai rele, important e ca lor sa le placa si sa aiba un mesaj moral, din care cei mici sa aiba ce invata.
O alternativa la aceste desene animate sunt benzile desenate, in care sunt prezenti aceleasi tipuri de eroi, cu puteri supranaturale, gata sa se sacrifice in slujba binelui.
Una din aceste reviste este si Meki.ro, cea mai noua si mai populara revista de benzi desenate. Accesul pe siteul Meki.ro se face contra cost, pentru doar 1 Euro pe luna, sau 12 euro pe an.

Nicio masa fara paine

Evident, ca nu acelasi lucru l-ar spune si un nutritionist, insa pana la urma, romanii sunt invatati sa manance multa paine la fiecare masa. mai nou au aparut si diverse masini de facut paine, care de care mai miraculoasa si cu mai multe nivele de coacere si retete care iti lasa gura apa.
Totusi aceasta paine prezenta pe piata romaneasca nu este chiar atat de sanatoasa, cunoscut fiind aportul de E-uri ce contribuie la conservarea painii. Solutia pentru o paine sanatoasa este doar cea Home Made, fie in stil traditional, la cuptor, fie la noile masini de facut paine.
Meki.ro ne propune in cadrul sectiunii de Articole de Gatit, o reteta delicioasa pentru paine, ce ar trebui sa fie facuta de cei mici ajutati de cei mari. Parerea mea e ca ar fi mai bine ca parintii sa fie ajutati de copii, cel putin la primele incercari, pentru ca altfel s-ar putea sa devenim fani fideli ai nutritionistilor si sa mancam fara paine.
Asteptam o sectiune de poze cu reusitele in ale gatitului, pe siteul Meki.ro.

Pizza americana

Oare cei din New York sunt mai priceputi in a face pizza decat restul americanilor? Eu inclin sa cred ca da. Era un banc celebru pe tema comunitatii italiene din New York:
"Stiti de ce pe toti italienii din N.Y ii cheama Tony?
- Da, atunci cand se imbarcau pe vasul de America, fiind foarte multi, li se punea in frunte o stampila To N.Y."
Poate si de aceea pizza facuta la New York de acesti descendenti ai originarilor Tony, este una din cele mai celebre si mai gustoase mancaruri italiene traditionale.
Meki.ro ne propune o asemenea reteta de pizza americana cu nuante de coasta estica. Cei mici au astfel ocazia, ca impreuna cu cei mici sa puna la copt o delicioasa pizza, respecand intocmai ingredientele si reteta propusa de cei de la Meki.ro.
Daca va avea acelasi gust cu pizza new yorkeza, nu vom putea sti decat cand vom ajunge in partea italiana a orasului.

Salata Elena

Chiar daca nu am folosit diacriticele, sunt sigura ca din descrierea mea veti intelege ca e vorba de o delicioasa salata greceasca si nu de o salata gatita de vreo domnisoara cu onomastica pe 21 Mai.
Este vorba de una din cele mai populare retete de salata greceasca pe care Meki.ro ne-o propune in paginile sale online, in incercarea de a-i determina pe cei mici sa devina mari bucatari. O salata greceasca nu este chiar asa de greu de facut, mai important e sa ai ingredientele specifice care trebuiesc folosite.
Astfel: o branza feta, un ulei de masile si chiar nelipsitele masline trebuie sa fie cat mai apropiate de cele pe care le folosesc grecii. Adevarul e ca este o diferenta mare, ca sa nu spun uriasa, intre maslinele din comertul romanesc si cele naturale, din Grecia.
Oricum merita apreciata initiativa celor de la Meki.ro, care incearca sa dezvolte si cultura culinara a celor mici.

Ratatouille

Carui copil nu ii place de Maestrul Sef Ratatouille? Un mic sobolan ce a facut cariera in unul din cele mai luxoase restaurante ale Parisului. Chiar daca cei mici nu sunt prea harnici de felul lor, un asemenea film animat le poate declansa o brusca pasiune pentru gatit, tot ce le mai trebuie fiind ustensilele tale din bucatarie si retetele de gatit, gasite pe siteul Meki.ro.
Nu sunt sigura daca cei de la Meki.ro au auzit de viitoarea probabila criza alimentara, insa cu siguranta numarul mare de retete de pe site, dovedesc o adanca preocupare in acest domeniu. Sa nu credeti totusi ca Meki.ro este un site de retete de gatit, pentru copii.
Nuuu, departe de asa ceva, Meki.ro este o revista de benzi desenate pentru copii, ce ofera o multime de povesti ilustrate, jocuri individuale si in grup, dar si articole, din care fac parte si cele de gatit, amintite mai sus.

Supa de pui pentru cei mici

Sau poate invers: "supa de pui pentru cei mari". De ce sa nu presupunem ca m-as aseza linistita in fotoliu, cu telecomanda in mana, cu picioarele pe taburet si asteptand ca baietii mei sa pregateasca o delicioasa supa de pui.
O, ce visuri frumoase, atat de departe de realitate, insa perfect realizabile cu putina vointa. Probabil ca pe acest lucru se bazeaza si cei de la Meki.ro, deoarece ei le propun celor mici o reteta de supa de pui, ca la carte. Astfel cei mici au sansa sa experiementeze talentele de bucatar sef, cu ajutorul celor mari, si poate cu ajutorul altor copii, la fel de dornici sa invete sa gateasca.
Meki.ro ne propune, pe langa aceste retete delicioase, peste 120 de pagini de benzi desenate, jocuri individuale si in grup, articole de cultura generala si o sectiune in limba engleza.