Monday, July 18, 2011

Meki si "Ciripitul"

Acest ciripit nu se refera la vechile obiceiuri proaste romanesti, de a si turna aproapele, ci la noua moda lansata de siteul american Twitter. Twitter inseamna " a ciripi" si defineste orice ce se intampla suficient de interesant pentru a fi propus celorlalti utlizatori.
Chiar daca Twitter nu mai ocupa primul loc in ierarhia mondiala a Internetului, totusi nu e deloc putin sa fii al doilea in acest top. De accea si revista de benzi desenate Meki.ro a decis sa fie prezenta pe marele portal de socializare - Twitter.
Meki.ro este o revista online dedicata celor mici, in principal, insa nici cei mici nu sunt ocoliti, deoarece exista o sectiune speciala pentru cei mari, cu articole extrem de interesante si pertinente.
Accesul pe site se face contraconst, insa suma ceruta este modica: 1 euro pe luna, asa ca oricine isi permite acest lucru.

Meki pe Facebook

Facebook a inceput ca un experiment al unui student american si a devenit cel mai popular site din intreaga lume. Acest lucru inseamna ca in toate motoarele de cautare, Facebook ocupa locul 1. Evident ca acest student s-a imbogatit in asa hal, incat e putin probabil sa poate cheltui toti banii pe care i-a castigat. Lucrurile nu se opresc aici, deoarece evolutia si extinderea Facebook este ascendenta si nimeni nu poate prezice cand se va opri urcarea lor.
De accea e normal ca orice site online sa se relationeze in orice fel la acest monstru online. Revista de benzi desenate Meki.ro nu face exceptie, ei avand chiar o tombola pentru toti cei ce voteaza pentru pagina de Facebook - Meki.ro.
Mai mult pe site veti gasi butonul de conectare,acel mare "F" albastru care stim unde ne duce. E normal sa fie asa, deoarece evolutia inseamna sa fii alaturi si cu cei mai buni.

Felicitarile Meki

Oare ce si-ar putea dori mai mult un parinte decat sa primeasca, de ziua lui, o felicitare din partea copilului sau. Nu conteaza ca aceasta felicitare este una electronica, mai ales ca mai nou nimeni nu prea mai foloseste felicitarile traditionale.
Meki.ro ofera posibilitatea celor mici de a intoarce oarecum favorul de a le cumpara accesul pe siteul Meki si prin intermediul sectiunii "Trimite o felicitare", ei au ocazia de a trimite felicitari parintilor, bunicilor (in cazul in care acestia sunt suficient de elevati sa foloseasca Internetul) sau chiar si prietenilor lor.
Pe langa aceasta Meki.ro ofera 120 de pagini de benzi desenate, completate cu succes de o multime de jocuri ce pot fi jucate impreuna de copii si parinti si o sectiune speciala in limba engleza, pentru cei mai dotati copii, din punct de vedere lingvistic.

Rolul benzilor desenate in dezvoltarea celor mici

Poate multi parinti desconsidera rolul benzilor desenate in dezvoltarea celor mici, insa acesta poate fi unul extrem de important. Tot ceea ce conteaza este continutul acestor benzi desenate, pentru a fi filtrate de eventualul continut violent.
In primul rand copiii sunt determinati sa citeasca intr un mod mai placut, decat o carte obisnuita fara ilustrate. E greu pentru un copil de 10 ani sa se motiveze sa citeasca zeci de pagini de carte, fara a avea o recompensa de genul unor benzi desenate.
Ar fi ideal daca toate cartile si povestile pentru copii ar fi ilustrate cu imagini, astfel cu siguranta am avea mai multi copii cititori si mai culti. De aceea, Meki.ro poate fi una din cele mai bune metode de cultivare a celor mici.
Chiar daca accesul pe site se face contracost - 1 Euro pe luna, acest pret platit ne asigura ca tot continutul siteului Meki.ro este verificat si este potrivit pentru varsta celor mici.

Meki in vacanta

Orice parinte stie ca este destul de dificil sa ti iei copiii in vacanta, mai ales cand e vorba de distante mari, insa ce ar fi acea iesire fara cei mici. Ei se plitisesc repede si indiferent de ce peisaje au de admirat ei devin irascibili, cerand orice alt lucru decat li se poate oferi.
Meki.ro poate constitui una din acele ocupatii, care sa nu se epuizeze vreodata, poate doar atunci cand vi se va termina bateria la laptop. Copii au acces la peste 120 de pagini de benzi desenate, o multitudine de jocuri individuale si in grup, precum si multe articole pentru cei mici.
Accesul pe Meki.ro se poate face de oriunde, chiar si in afara tarii, atata timp cat exista acces la Internet. pana la urma aceasta este cea mai comoda metoda de a citi o revista, mai ales una de benzi desenate.
Asadar, Meki.ro este alaturi de noi, oriunde, oricand, la doar un click distanta.

Istoria se repeta

Se spune ca totdeauna istoria se repeta chiar daca conditiile de timp si spatiu difera. Asa este si cazul benzilor desenate, care au aparut in mod oficial pe la sfarsitul secolului 19 si au captivat atentia oamenilor cateva decenii pana la aparitia filmelor.
Dupa o lunga perioada de umbra, benzile desenate revin in forta insa intr un nou mediu, poate chiar mai propice decat clasicele benzi desenate pe hartie. Acest mediu nou este Internetul, locul unde omenirea isi cauta a doua personalitate.
Asa este si cel mai nou venit in marea familie a Internetului: Meki.ro, cea mai populara revista de benzi desenate pentru cei mici. Siteul Meki.ro ne propune peste 120 de pagini de benzi animate, o gramada de jocuri individuale si in grup, precum si o sectiune speciala pentru cei mari.

Cititul inseamna cultura

Adevarul e ca noi, cei mari, am citit din lipsa de altceva mai bun de facut, nu ca am fi fost noi niste mari devoratori de cultura. Ca sa ii intelegem pe cei mici, care in afara de jocuri pe calculator si Intenet nu prea stiu mare lucru, trebuie doar sa ne gandim la noi si sa amplificam de vreo 10 ori.
Probabil ca la acest lucru s-au gandit si cei de la Meki.ro cand au lansat siteul de benzi desenate, mai ales ca ei se adreseaza unei categorii de varsta intre 8 si 12 ani, copii ce sunt extrem de abili in a utiliza netul. Totusi ei nu neglijeaza partea cu cititul, stiind prea bine ca un copil ce creste fara a citi este un viitor incult.
Meki.ro are o sectiune speciala de articole de cultura generala si chiar le propune celor mici si o metoda de verificare a cunostiintelor acumulate prin diferite fise de lucru cu intrebari variate din acele articole.
Chiar daca un articol nu se compara cu o carte, tot e mai bine decat nimic.