Saturday, July 30, 2011

Fara plagiat

Iata unul din obiceiurile la care noi, romanii, apelam extrem de des atunci cand vine vorba sa muncim. Fie ca e vorba de simple proiecte pentru scoala sau de lucrari ample, pentru licenta de la facultate, tot romanul a auzit de formula: "copy/paste".
Simplu, ieftin, fara batai de cap si cel mai important fara a pierde timpul citind sau cautand informatiile necesare. Uneori merge si asa, insa pana la urma acest copiat iese la suprafata prin lacunele acumulate de-a lungul timpului, prin simpla apasare a butoanelor: "ctrl - c", "ctrl - v".
Si concursul Meki.ro nu pare a fi o exceptie de la regula, unii bloggeri preferand aceasta metoda, in locul celei cinstite de a munci pentru premiile puse in joc de cei de la Asociatia Media Kinder.
Evident, ca organizatorii concursului s-au gandit si la acest aspect, al plagiatului, urmand ca toti cei care au folosit aceasta metoda sa primeasca ceea ce merita: excluderea din concursul Meki.ro.

Concursul Meki.ro

Unul din cele mai tari concursuri din ultima vreme este cel propus de cei de la Asociatia Media Kinder, prin intermediul siteului Meki.ro. Acest concurs de creatie se adreseaza tuturor bloggerilor din Romania si are la baza articole despre siteul mai sus mentionat.
Premiile sunt extrem de atractive:
- locul 1 - 1000 euro;
- locul 2 - laptop;
- locul 3 - smartphone.
Daca la primul loc stim deja valoarea premiului, la urmatoarele 2 locuri valoarea este putin mai greu de stabilit, urmand a fi o surpriza din partea organizatorilor Meki.ro.
Durata concursului este de o luna, intinzandu se pe toata lungimea temporala a lunii iulie.

Ziua - vara, noaptea - iarna

Pe langa faptul ca micul meu copil asociaza iarna cu venirea lui Mos Craciun si evident multe cadouri si masinute, mai nou am auzit o teorie, din partea lui, care m-a dat gata. Ziua fiind soare si frumos si evident lumina, este vara, in timp ce noaptea este iarna.
E adevarat ca iarna ziua ajunge sa fie si doar 8 ore de lumina, insa chiar nu inteleg ce asociere logica a facut micutul meu. Am fost nevoita sa ii explic celui mic ca exista 4 anotimpuri, si daca la vara si iarna a fost simplu sa le dau niste epitete pe care sa le inteleaga, la primavara si toamna am avut ceva probleme.
Totusi sa vedem ce ne propun cei de la Meki.ro, intr o descriere in limba engleza a anotimpurilor:
"Spring is green
Summer is bright
Autumn is yellow
Winter is white".
Oare sa aiba cei de la Meki.ro dreptare in aceasta clasificare cromatica a anotimpurilor? Merita incercat.

Salutam ca niste adevarati Misteri

Rasfoind ieri revista Meki Junior, impreuna cu cel mic am avut marea surpriza sa remarc ca micul meu printisor pronunta fara prea mari probleme, tot felul de formule de salut in limba engleza. Nu sunt sigura ca a inteles el prea bine cu ce se mananca limba engleza, insa cu siguranta a inteles ca aceste metode de a formula un salut, sunt ca niste sinonime la ceea ce el stia deja.
Ia sa vedem niste formule de salut propuse de cei de la Meki.ro:
Good morning!       - Buna dimineata!
Good afternoon!   - O buna dupa-masa!
Good Evening!      - Buna seara!
Good Night!          - Noapte buna!
Good bye!             - La revedere!
Greetings!            - Salutari!
Acestea sunt doar o mica parte, din ceea ce Meki.ro le propune celor mici, in incercarea de a invata limba engleza.

Dudul

Iata un titlu cel puin amuzant pentru o postare. Totusi, sunt sigura ca orice copil va fi amuzat sa auda aceasta asociere de silabe: du-du. Parca ar fi un camion ce se apropie, duduind si facand mult zgomot.
Totusi sa revenim la oile noastre, pardon, fluturii nostri, caci aceasta postare este despre copacul Dud si larvele fluturilor de matase, ce se hranesc cu frunzele copacului. Ce iese din aceasta relatie? Nimic altceva decat niste coconi de matase, impletiti de aceste larve, pentru protectia lor in timpul metamorfozei catre un fluture adult.
Acest drum al matasii este si subiectul uneia din povestirile de pe siteul Meki.ro, cea mai populara revista de benzi desenate din Romania.
Prin aceste benzi desenate de pe Meki.ro, copiii castiga de 2 ori, o data prin faptul ca ei isi ocupa timpul citind sau privind un continut adecvat varstei lor, apoi ca invata multe chestiuni de cultura generala, ce le vor fi de mare folos in viitor.

Cine este Coco?

Chiar asa, cine este Coco? Am auzit Coco in sus, Coco in jos, insa nu reusesc sa aflu cine este Coco. Se pare ca cei de la Meki.ro ar sti cine este acest personaj ciudat, de care vorbeste toata lumea.
Meki.ro este cea mai noua revista online de benzi desenate pentru copii, patronata de Asociatia Media Kinder, organizatie non profit, ce foloseste toate fondurile pentru a sprijini alte proiecte caritabile, tot in folosul copiilor.
Accesul pe siteul Meki.ro este conditionat de plata unui euro pe luna, iar daca doriti sa primiti revista Meki acasa trebuie sa mai aduagati niste leuti.
In comparatie cu restul revistelor pentru copii de pe piata, Meki.ro are un raport pret calitate mai bun si probabil ca acest lucru ii va propulsa, in timp, in topul celor mai bune reviste.
Si totusi, tot nu am aflat cine este Coco. Se pare ca acesta este numele celui mai popular papagal, din una din benzile desenate de pe Meki.ro. Mai mult, se pare ca acest Coco vorbeste cu copiii, in graiul omenesc.
Asa ceva chiar trebuie vazut.

Am reviste!!!

Dupa o asteptare de cateva zile, am primit, in sfarsite revistele Meki. Chiar daca am comandat doar Meki Junior, se pare ca cei de la Asociatia Media Kinder au decis sa ne faca o surpriza placuta, trimitand si revista Meki.ro pentru cei mari si o carticica de colorat.
Fara indoiala ca aceste bonusuri se adauga la deja oferta excelenta de a avea 12 reviste la doar 1,5 euro pe luna. Calitatea revistei incepe de la hartia lucioasa pana la calitatea benzilor desenate si a jocurilor de logica pentru cei mai mici dintre noi.
Fiecare revista contine si cate o mica jucarie, cu care mici se vor juca maxim cateva ore. Nu e neaparat vina jucariei, cat a felului in care cei mici se plictisesc si au nevoie tot timpul de ceva nou.
Ramane de vazut daca cei de la Meki.ro pot pastra acest raport pret calitate excelent.