Wednesday, July 27, 2011

Dar aia, ce-i?

Iata o intrebare la care as putea, lejer, sa fac alergie. Cei mici au o curiozitate debordanta si vor sa stie totul, in acel moment, fara nicio exceptie. E foarte greu, pentru un parinte, indiferent de cat de multa imaginatie are, sa aiba tot timpul un raspuns potrivit pentru cei mici, ca sa nu mai vorbim de momentele cand suntem ocupati cu alte probleme: de munca sau casnice. De aceea este extrem de important pentru copii, sa aiba mai multe locuri de unde sa si hraneasca aceasta sete de cunoastere.
Chiar daca este, in principal, o revista de benzi desenate, siteul Meki.ro le propune celor mici, adevarate incursiuni in lumea stiintei si a altor realizari tehnologice ale omului. Pentru a fi siguri ca nu vor citi degeaba aceste articole de cultura generala de pe siteul Meki.ro, celor mici li se propun niste "Fise de lucru", unde vor gasi intrebari din cadrul acestor articole.
Aceasta metoda de verificare ii va ajuta sa si cimenteze cunostiintele si sa si completeze mica enciclopedie.

Povesti de Noapte Buna

Cei mici au adevarate ritualuri inainte de culcare, marea majoritate dezvoltate cu ajutorul parintilor. Fie ca e vorba de tinut in brate, citit povesti, spalat pe dinti, uitat la desene, toate contribuie la linistirea mentala a celui mic si pregatirea pentru lumea viselor.
Poate de aceea, din cadrul revistei Meki.ro nu putea lipsi o asemenea sectiune, dedicata somnului celor mici. Sectiunea de povesti audio este creata pentru linistirea celor mici, prin povestile nemuritoare spuse de voci celebre.
Astfel cei mari, pot trage chiulul in anumite seri, cand din varii motive nu pot fi prezenti la povestea de Noapte Buna si pot fi siguri ca au un inlocuitor de nadejde, in povestile propuse de Meki.ro.
Asteptam cu mare nerabdare si alte povesti de Noapte Buna pentru cei mici.

Engleza la nivelul mic

Este stiut faptul ca micii nostri copii invata engleza si fara sa vrea, doar uitandu se la televizor, la diversele canale de desene animate. Acest lucru este unul din putinele lucruri benefice, pe care le obtin in urma sedentarismului prelungit, din fata Tv-ului.
Totusi exista si alte metode amuzante de a invata engleza, iar una din acestea este invatarea unui cantecel, metoda  prezentata de siteul Meki.ro, in cadrul revistei online - sectiunea Engleza:

"Put your finger on your nose, on your nose.                                
Put your finger on your nose, on your nose.
Put your finger on your nose,
That's where the cold wind blows.
Put your finger on your nose, on your nose.

Put your finger on your ear, on your ear.

Put your finger on your ear, on your ear.
Put your finger on your ear,
And leave it there a year.
Put your finger on your ear, on your ear.

Put your finger on your knee, on your knee.

Put your finger on your knee, on your knee.
Put your finger on your knee,
We're as happy as can be.
Put your finger on your knee, on your knee."

Ratele si vanatorii

Imi aduc aminte cu nostalgie de vremurile de mult trecute cand eram copil si singura mea grija era ora la care veneau parintii sa ma culeaga din strada, pentru a intra in casa. Nimeni nu poate nega ca aceste vremuri ale copilariei au farmecul lor aparte, datorat in mare parte lipsei de griji.
Cea mai puternica impresie mi a ramas din jocul "Ratele si vanatorii", unde totdeauna faceam echipa cu cea mai buna prietena a mea si jucam cu baieti de aceeasi varsta, reusind de fiecare data sa ii impuscam mai mult decat ei. Satisfactia era si mai mare cand jucam cu acele celebre mingi de cauciuc, de 2 lei, care piscau de mama focului, cand prindeau un petic de piele neprotejata.
Astazi, nici macar nu mai sunt sigura, ca acesti copii, mai stiu de acest joc, totul invartindu se in jurul calculatorului sau platformelor de jocuri, gen Xbox sau Wii.
Meki.ro este una din putinele alternative decente, la aceste distractii si propune o sectiune de jocuri in grup, atat pentru copii, cat si pentru adulti. Daca siteul Meki.ro va avea succes la copii, doar timpul o poate spune.