Saturday, July 16, 2011

Teste grila pentru copii

Daca tot sunt la moda acest tipuri de verificari ale cunostiintelor, de ce sa nu ii obisnuim si pe cei mici cu ele. Astfel Fisele de Lucru propuse de Meki.ro sunt de fapt o copie a testelor grila pentru cei mari, insa cu o mare diferenta in complexitatea intrebarilor.
Multi dintre noi s-ar intreba de ce sa invadam lumea celor mici cu chestii atat de serioase si sa ii lasam sa si traiasca linistiti varsta copilariei. Parerea mea ca e foarte bine sa ii provocam si sa ii antrenam pe cei mici la cunoastere, deoarece nu au ce sa pateasca rau daca isi vor pune creierul la contributie.
Aceste Fise de Lucru sunt extrem de practice si au ca tematica ori cunoasterea corpului uman, ori cum sa protejam mediul si chiar cum sa ne purtam in societate.
Initiativa celor de la Meki.ro este laudabila si sunt sigura ca toti copiii o vor aprecia si vor invata ceva pozitiv din ea.

Luna Iulie

Luna lui Cuptor vine cu o serie de promotii demne de luat in seama la Meki.ro. Acest site de curand lansat, de cei de la Asociatia Media Kinder ne propune o serie de reduceri de 60% la toate tipurile de abonamente existente, dupa cum urmeaza:
- abonamentul Online la 1 euro pe luna si va asigura acces total la continutul siteului Meki.ro;
- abonamentul Standard la 1,5 euro pe luna si va asigura revista Meki in format hard, precum si acces total la continutul siteului Meki.ro;
- abonamentul Extra la 2,5 euro pe luna si va asigura revista Meki si Meki Junior in format hard, precum si acces total la continutul siteului Meki.ro;
La toate acestea se mai adauga si tombola Meki, la care puteti castiga oricare din abonamentele expuse mai sus, doar prin apasarea butonului de Like a paginii de Facebook - Meki.

Povesti audio

Imi aduc aminte cu nostalgie de noptile de luni seara petrecute in apropierea radioului, cu frecventa setata pe Radio Romania Actualitati si ascultand emisiunea "Teatrul de seara". Au trecut multi ani de atunci, insa tot mai simt acele piese de teatru.
Probabil ca asa vor fi si copii nostri cand vor reauzi povestile audio spuse acum, fie de pe CD sau DVD. Meki.ro, desi este o revista ilustrata de benzi desenate, ne propune si o sectiune de povesti audio, unde putem regasi cele mai frumoase povesti in interpretarea lui Leon Magdan.
Pana la urma, acel 1 Euro pe care cei de la Meki.ro il cer pentru a avea acces total la intregul continut al siteului lor, pare a fi mai mult decat justificata, deoarece la cele peste 120 de pagini de benzi desenate si adauga si povestile audio mai sus mentionate, precum si multe jocuri si articole utile.

Meki.ro

Meki.ro este un site dedicat in totalitate celor mici, nu numai prin multitudinea de pagini cu benzi desenate, cat si prin jocurile si articolele de profil. Cei ce administreaza siteul sunt Asociatia Media Kinder, aceeasi organizatie non profit ce este si in spatele lui Media Kinder Magazine.
Desi s-ar crede ca ei ar face vreun profit, mai ales ca accesul pe siteul Meki.ro se face contra cost, Asociatia Media Kinder foloseste acesti bani pentru alte proiecte ce au ca scop final tot ajutorarea celor mici.
Oricum suma taxata este modica, doar 1 Euro pe luna si este doar pentru a asigura cheltuielile cu staff-ul ce are grija ca siteul sa mearga fara probleme.
Ei au o multime de promotii si tombole, ce tin pana pe 25 iulie, asa ca daca va ganditi sa va abonati la una din cele mai promitatoare reviste de benzi desenate din Romania, acum e momentul sa  faceti.

O noua aparitie: Meki

Meki.ro incearca sa umple o nisa in spatiul inca liber al revistelor online pentru copii. Asociatia Media Kinder, cei ce sunt in spatele acestei initiative sunt veterani in acest domeniu al benzilor desenate, in Romania. Ei sunt prezenti in tara noastra, din 1990 si principala lor publicatie: Media Kinder Magazine se vinde in peste 70.000 de exemplare lunar, in toate judetele tarii.
Aceasta experienta i-a ajutat mult in aceasta incercare pioniereasca de a crea prima revista online de benzi desenate din Romania. Deoarece Asociatia Media Kinder este o organizatie non profit, ei folosesc toate aceste fonduri pentru alte acte de caritate, tot in interesul celor mici.
Accesul pe siteul Meki.ro se face pentru modica suma de doar 1 euro pe luna, suma perfect justificata de continutul bogat al siteului. Daca doriti sa aveti si revista Meki, in formatul clasic de hartie, trebuie sa mai scoateti din buzunar, doar echivalentul in lei a 50 de eurocenti.

Relatia copil parinte

Iata un titlu de postare ce ar putea fi si titlul unei carti. Cate nu s-au spus despre aceasta relatie si cate nu mai sunt de spus despre ceea ce de fapt este cheia evolutiei umane.
Aceasta relatie dintre parinti si copii a fost intr-o continua evolutie, ceea ce a dus si la evolutia noastra ca specie. Greu de crezut ca acest gen de relatie s-ar putea opri din evolutie sau chiar mai rau sa intre in involutie.
De acceasi parere sunt si cei de la Meki.ro un site ce doreste sa contribuie cu o mica particica la aceasta evolutie a relatiei copil parinte. Cine si-ar fi imaginat acum 20 de ani ca vom citi reviste de benzi desenate pe o placa de sticla - actualele tablete gen iPad?
Pana la urma orice parinte trebuie sa fie constient ca acesta este sensul evolutiei umane si Internetul este marele tren in care s-a urcat evolutia umana.
Asa ca lasati va copiii sa interactioneze cu Meki.ro, pentru ca nu aveti ce pierde.

Logo pentru Meki

De ceva timp urmaresc cu foarte mare atentie siteul Meki.ro si singurul lucru pe care am remarcat ca lipsindu-i este un logo. Numele este extrem de inspirat ales, aducand aminte de un animalut simpatic, bonom, cu burta mare.
Sugestia mea pentru un logo potrivit ar fi un ursulet simpaticut, un adevarat prieten pentru cei mici, dornici sa vada si sa invete lucruri noi. Sunt sigura ca printre atatia desenatori talentati vor fi o gramada de propuneri de logo-uri care de care mai frumoasa si apreciata.
Oricum ar fi siteul Meki.ro merita un logo pe masura calitatii benzilor desenate prezente in paginile sale, dar si a articolelor si jocurilor prezentate.
Asteptam ursuletul Meki!

Copiii de azi

Copiii de azi sunt foarte diferiti de noi, parintii lor, mai ales din diferenta uriasa de acces la tehnologie si informatie. La noi exista niste generatii ce nu au prins deloc perioada de dupa 1990, ca si elevi, iar acestia sunt niste neadaptati ai societatii, in cautare continua a unui loc care sa li se potriveasca.
Cei care au prins cate putin din fiecare perioada sunt niste generatii ce incearca sa si gaseasca un loc potrivit si uneori chiar reusesc, chiar daca simt in spate acea mana rece a comunismului si reprimarii la care au fost supusi parintii nostri.
Si in cele din urma vin copiii de dupa 1990, ce au o sansa reala la un viitor mai luminos, copii ce au acces total la un Internet poate mult prea liber si violent.
Lor li se adreseaza revista online de benzi desenate Meki.ro, revista patronata de Asociatia Media Kinder, organizatie non profit creata pentru a-i ajuta pe cei mici, aflati in nevoie.

Meki Junior

Desi Meki.ro este in principal o revista de benzi desenate ce se adreseaza copiilor intre 8 si 12 ani, nici cei mai mari nu sunt ocoliti de continutul siteului Meki.ro. Exista o multitudine de jocuri interesante ce pot fi experimentate, fie individual, fie in grup, dar si multe articole pentru toate varstele.
Pana si adultii au o sectiune a lor: "Parinti", in care acestia gasesc solutii pentru a crea o relatie cu cei mici mult mai apropiata. Desi aceasta sectiune este bine delimitata, inclusiv vizual, iar cei mici primesc un avertisment inainte de a intra in zona rezervata celor mari, insa chiar si asa toate articolele pot fi citite fara probleme de orice copil.
Totusi ce ne facem cu cei mai mici de 8 ani, deoarece sunt foarte multi copii sub aceasta varsta care stapanesc bine navigarea pe Internet. Pentru toti acestia exista Meki Junior, revista adresata special pentru ei.

Liber la promotii pe Meki.ro

Fara indoiala ca Meki.ro doreste sa intre in forta pe piata mass media romaneasca, motiv pentru care au venit cu niste promotii deosebite: 60% reducere pentru toate tipurile de abonamente.
Desi este o revista de benzi desenate online, revistele Meki pot fi gasite si in format clasic de hartie, la marea majoritate a chioscurilor de ziare si in gradinite.
Cel mai mic abonament disponibil este intr adevar mic: 1 euro pe luna si va asigura acces total la intregul continut al siteului Meki.ro. Daca doriti si revista in format de hartie, mai trebuie sa adaugati doar 50 de eurocenti si taxele postale aferente.
Abonamentul Extra va costa 2,5 euro pe luna, insa aveti acces total la Meki.ro si veti primi acasa revista Meki si revista Meki Junior pentru copii sub 8 ani.

Sa ii ajutam pe cei mici

Sunt multe feluri in care putem sa ii ajutam pe cei mici, insa cel mai bun lucru pe care il putem face este sa donam acesti bani unei organizatii non profit ce are ca scop ajutorarea celor mici.
Asociatia Media Kinder este una din aceste organizatii non profit, care are nenumarate proiecte de ajutorare a celor in nevoie. Mai mult acesti bani nu trebuie dati fara a primi ceva in schimb, deoarece Media Kinder tocmai a lansat revista online de benzi desenate: Meki.ro
Aceasta revista online Meki.ro costa doar 1 euro pe luna pentru a avea acces la intregul continut al siteului si doar 1,5 euro pentru varianta in format de hartie.
Cu siguranta, acestea sunt niste oferte foarte bune si daca ne gandim ca toti acesti bani vor fi folositi pentru caritate, atunci ne va fi si mai usor sa cheltuim acesti bani.

Meki Avantaj

In aceste vremuri de criza oricine se uita dupa promotii si alte metode de a da o mai mare valoare banului. La fel si cei ce vand incearca sa vina in intampinarea posibililor clienti cu multe promotii si premii atractive.
Meki.ro face parte din aceasta categorie de companii ce incearca sa si atraga clientii prin promotii speciale. Siteul, de curand lansat vine cu o reducere de 60% la toate tipurile de abonamente, pana pe 25 iulie, dupa cum urmeaza:
- abonamentul Online va costa 1 euro pe luna si va asigura acces total la continutul siteului Meki.ro;
- abonamentul Standard va costa 1,5 euro pe luna si va asigura revista Meki in format hard, precum si acces total la continutul siteului Meki.ro;
- abonamentul Extra va costa 2,5 euro pe luna si va asigura revista Meki si Meki Junior in format hard, precum si acces total la continutul siteului Meki.ro;
Asa ca nu mai asteptati; timpul trece.

Invata impreuna cu Meki.ro

Meki.ro este o revista online de benzi desenate pemtru cei mici. Cu toate ca din niste benzi desenate un copil nu poate invata prea multe lucruri, cei de la Meki.ro au avut grija sa completeze siteul cu sectiuni ce pot fi de mare folos un mic scolar.
Sectiunea de jocuri contine o multitudine de exercitii individuale, dar si in grup, in timp ce sectiunea de glume transpune din realitate diverse "perle" ale celor mici.
Sectiunea de articole este cea mai documentata si se apropie cel mai mult de notiunea de cultura generala, si contine multe subsectiuni.
Mai mult, deoarece mai toti copiii de astazi cunosc destul de bine limba engleza de la o varsta frageda, Meki.ro vine cu o sectiune dedicata integral limbii lui Shakespeare.