Friday, July 29, 2011

Surprize placute

Astazi am ridicat coletul primit prin posta de la Media Kinder din Cluj Napoca, impreuna cu piciul meu de 3 ani, ce astepta nerabdator sa vada cu ochii lui si sa simta acele povestiri si benzi desenate pe care doar le a vazut, pe scurt, pe siteul Meki.ro.
Surprizele pregatite de cei de la Media Kinder au fost mai multe, deoarece pe langa revista Meki Junior comandata, am mai primit inca 2 reviste pe care cel mic le-a rasfoit cu mare placere. Chiar daca varsta lui nu ii permite sa inteleaga textele sau jocurile propuse de cei de la Meki.ro, cu siguranta ca peste 2-3 ani va sti aceste reviste pe de rost.
E de apreciat ca in aceste vremuri mai sunt si companii care se gandesc la clientii lor, care desi sunt copiii, nu ei sunt si cei care platesc, asa ca orice bonus devine un plus, un ajutor mult apreciat, in oferirea a ceea ce este mai bun, in schimbul a cat mai putini bani.

Magarul din poveste

Nu stiu daca este chiar magarul din poveste sau magarul din filmul de desene animate "Shrek", insa sigur animalul care ne aduce citatele zilnice de pe siteul Meki.ro, este un animal extrem de simpatic si plin de intelepciune.
Astfel Meki.ro vine cu o gramada de povestioare amuzante, pline de desene, articole de cultura generala, jocuri de logica si perspicacitate, ce pot fi jucate atat in grup, cat si individual.
Raportul pret calitate propus de Meki.ro este extrem de avantajos, astfel abonamentul lunar pentru revista online costa doar 1 Euro pe luna, in timp ce abonamentul lunar pentru revista Meki pe format de hartie costa doar 1,5 Euro pe luna.
Tot ce trebuie sa faceti pentru a va convinge de calitatea postarilor lor este sa vizitati siteul Meki.ro si sa vedeti de ce aceasta va deveni cea mai populara revista de benzi desenate din Romania.

Intelepciunea chinezeasca

Poate nu intamplator chinezii au fost primii care au inventat busola sau praful de pusca, primii care au ajuns prin unirea tuturor triburilor sa fie cea mai populata tara din lume si sa depaseasca un miliard, iar mai nou au reusit chiar sa depaseasca SUA in topul celor mai puternice economii din lume.
Intelepciunea si cumpatarea chinezilor este prea bine cunoscuta si probabil ca acestea sunt principalele atribute care i au propulasat ca una din cele mai succes rase de oameni.
Pe baza acestei intelepciuni se bazeaza si cei de la Meki.ro care ne prezinta in cadrul sectiunii de "Benzi desenate din alte tari" o poveste plina de talc "Doi vecini galagiosi". Astfel copii au ocazia sa invete din aceste povestiri pline de talc si intelesuri ascunse, inspirate din vasta cultura chinezeasca.
Meki.ro le propune celor mici si o multime de articole de cultura generala, jocuri de logica si perspicitate, dar si o sectiune in limba engleza.

Ciorba de cuie

Iata o specialitate culinara pe care cu siguranta nu ati incercat o pana acum. Chiar daca aveti o carenta serioasa se fier, tot nu v-as recomanda sa faceti o ciorba de cuie.
Totusi cineva a facut-o si este interesant sa vedem din ce motiv. Aceasta poveste vine din intelepciunea sarbeasca si are ca personaj principal un tanar soldat venit de pe front, lihnit de foame ce ajunge intr un satuc, in fata portii unei femei, recunoscute pentru zgarcenia sa.
Deoarece l-a refuzat cand i-a cerut ceva de mancare, tanarul a spus ca macar sa il lase sa si faca o ciorba din cuie si sa ii dea o oala. Astfel el a pus un cui in oala, apa si a inceput sa ii ceara diverse ingrediente babei, pentru a vedea si ea minunea: o ciorba din cuie. Morcovi, ceapa, telina, grasime, unt, verdeata si cate nu i-a mai cerut tanarului soldat, babei, pentru a-si termina ciorba inedita. Evident ca dupa ce a dat in clocot, el a scos cuiul din ciorba, a avut o masa pe cinste, iar baba si a primit lectia binemeritata.
Daca vrei sa cititi intreaga poveste, nu trebuie decat sa accesati siteul Meki.ro.
Meki.ro este cea mai noua aparitie in domeniul benzilor desenate pentru copii, din Romania.

Matematica pentru cei mici

Cultivarea celor mici incepe de la cele mai fragede varste, fiind bine cunoscuta curiozitatea si setea de cunoastere a copiilor. Poate si din acest motiv cei de la Asociatai Media Kinder, cei din spatele revistei Meki, ne propun o serie de articole dedicate cunoasterii elementare a numerelor, formelor geometrice, iar pentru cei mai marisori exista chiar mici jocuri de perspicacitate si logica.
Meki.ro incearca sa vina astfel in intampinarea tuturor doleantelor celor mici si mari, si sa ofere o cantitate suficienta de informatii tuturor. Meki.ro ne ofera peste 120 de pagini de benzi desenate, o gramada de articole de cultura generala, dar si o sectiune speciala pentru micii matematicieni.
Accesul la intregul continut al siteului este taxat cu 1 Euro pe luna, in timp ce revista in formatul clasic, pe hartie, costa doar 1,5 euro pe luna.

O imagine face cat 1000 de cuvinte

Sau poate chiar si mai mult de 1000 de cuvinte daca acea imagine este indeajuns de sugestiva. Imaginile pot contine multe informatii si reda expresii, mimici si culori pe care nicio insiruire de cuvinte nu le poate inlocui.
Poate si de aceea, cei mici prefera imagibile, chiar si dupa ce invata sa citeasca. Cartile cu imagini colorate sau revistele de benzi desenate vor avea tot timpul succesul garantat la cei mici.
Pe acest lucru se bazeaza si cei de la Meki.ro, prin noile aparitii pe piata mass media online. Mai mult, pe langa formatul clasic pe hartie, Meki le propune celor mici si o revista in format online. Se stie prea bine, desi putini parinti sunt dispusi sa recunoasca ca multi copii petrec foarte mult in fata calculatorului.
Asa ca de ce sa nu petreaca acest timp cu folos, intr un mediu sigur cu un continut adecvat varstei lor. Pentru cei mai mici copii, Meki.ro le-a pregatit o revista speciala, cu multe jocuri de perspicacitate si articole de cultura generala.

Frica de intuneric

Este binecunoscuta frica de intuneric a celor mici si uneori, parca si noi, cei mari ii intelegem. nu putini sunt acei copii care dorm cu o lumina de veghe sau chiar cu o lampa de intensitate mica, in incercarea de a-si alunga temerile de intuneric.
Totusi aceasta frica de intuneric este dobandita in urma inocularii de catre parinti. Este cunoscut faptul ca cei mici au tendinta de a copia in totalitate tot ceea ce fac, spun sau simt parintii lor. Exista solutii pentru a evita aceasta frica de intuneric, chiar inainte de a se instala.
Meki.ro ne propune o asemenea poveste, in care intunericul si tot ce ascunde este luat in deradere, astfel ca micii nostri copii sa inteleaga ca nu este nimic de speriat.
Astfel Meki.ro contribuie intr un mod pozitiv la dezvoltarea celor mici. La acestea se adauga si cele peste 120 de pagini de benzi desenate, completate de jocuri de logica sau in grup.