Thursday, July 28, 2011

Obezitatea la copii

Recent Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat obezitatea ca fiind o boala, chiar una care tinde sa devina boala secolului 21. Motivele pentru care umanitatea intra incet, dar sigur, in zodia obezitatii este alimentatia nesanatoasa, bauturile carbogazoase, fast food-urile, dar si produsele din comert pline de aditivi artificiali.
Problema cea mai spinoasa este reprezentata de extinderea acestei boli, bazat pe o dieta alimentara nesanatoasa, la copii. Fie din motive ereditare, copiii acesto obezi adulti avand sanse foarte mari sa le calce pe urme.
Evident ca nu obezitatea ucide, deoarece asa cum nici virusul HIV nu ucide direct, ci prin slabirea sistemului imunitar, asa si obezitatea ucide prin slabirea generala a organismului si expunerea la boli grave de inima.
Pentru a contracara acest feniment cu nuante dramatice, se fac eforturi serioase de constientizare a populatiei. la aceste eforturi participa in mod activ si cei de la Meki.ro, prin articolele dedicate unei diete sanatoase si a unui stil de viata echilibrat.
Meki.ro este cea mai noua revista de benzi desenate pentru copii.

No comments:

Post a Comment