Thursday, July 28, 2011

Simturile

Modul prin care oamenii interactioneaza cu mediul inconjurator este reprezentat de simturi. Plecand de la cele 5 simturi de baza: auz, vaz, simt tactil, miros si gust, la care se adauga si al saselea simt pentru cei cu probleme la mansarda, oamenii tind sa se indeparteze tot mai mult de starea lor naturala.
Cu toate acestea, cand ne nastem suntem mai mult ca oricand, mai aproape de starea noastra primordiala, fiind 100% bazati pe instincte. Urmeaza integrarea in societate, mersul biped, vorbitul, scrisul si deja natura este departe de noi.
Copii sunt mult mai "simtitori" la tot ceea ce ii inconjoara. Urmariti cu atentie un copil si veti realiza ca el vede mai multe ca noi si aude ceea ce noi nici macar nu distingem. si chiar nu e vorba de perimarea simturilor odata cu inaintarea in varsta.
Poate si de aceea, cei de la Meki.ro dedica mai multe articole dedicate simturilor si felului cum trebuiesc folosite in folosul nostru. Aceasta este doar una din nenumaratele sectiuni disponibile pe siteul Meki.ro, pe langa cele peste 120 de pagini de benzi desenate.

No comments:

Post a Comment