Saturday, July 23, 2011

Dependenta de calculator

Dependenta de calculator este o boala a secolului nostru. Tehnologia s-a ivit treptat, si si-a pus decisiv amprenta. Copilaria de acum zece, cincisprezece ani s-a modificat incredibil. Nimeni nu se mai catara in copaci, nu mai deseneaza asfaltul ca atunci, am uitat de sotron, elasticul, hotii si vardistii.
Schimbandu-se vremurile, s-au schimbat, implicit, si mentalitatile. Crescand in preajma unui calculator, a unui telefon mobil, vrand-nevrand, curiozitatea te impinge sa descoperi, sa afli. Calculatorul e acel obiect care troneaza cam in fiecare locuinta, atrage prin butoanele tentante, apoi prin imaginea colorata. Copii invata repede care ii este rolul computerului. Jocul pe acesta, desenele animate vazute on-line, paint-ul si multe altele starnesc interesul. Totusi, orice parte pozitiva are si una negativa, dependenta.
Aceasta trebuie „tratata” la timp, iar orice informatie impotriva dependentei este benefica. Tocmai de aceea aveam un prieten de baza in Meki.ro. Aici gasesti articole care pot ajuta copii inclinati spre asa ceva, iar parintilor, oferindu-le idei si solutii pentru contracararea fenomenului.
Meki.ro poate fi astfel prietenul de care ai nevoie.

No comments:

Post a Comment