Sunday, July 31, 2011

Rata salbatica

Cand aud de rata ma gandesc automat la pateul din ficatul de rata, o adevarata delicatesa, desavarsita de francezi, prin finetea artei lor culinare. Totusi rata domestica are de oferit mult mai multe decat doar acest pate din ficat. In primul rand ouale de rata sunt de mare pret, continutul lor proteic fiind net superior celor de gaina.
Apoi carnea de rata este extrem de apreciata, multe din delicatesele celor mai celebre restaurante avand la baza meniuri pe baza de carne de rata.
Aceste lucruri sunt clare si ne intereseaza doar prin prisma stomacului. Ce nu stiam inca e ca rata domestica se trage din rata salbatica, verisoara sa, mai mica ca statura si un colorit mult mai puternic al penajului. In rest, aceleasi lucruri cu care suntem obisnuiti de la rata domestica: iubitoare de apa, cu forma corpului ca o barcuta si cu acelasi penaj acoperit de acea grasime impenetrabila.
Toate aceste detalii le putem afla si de pe Meki.ro, in cadrul articolelor de cultura generala. Meki.ro este cea mai noua revista de benzi desenate din Romania.

No comments:

Post a Comment